U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Elsevier investeert miljarden in de VS
ROTTERDAM, 27 APRIL. Reed Elsevier doet opnieuw een miljarden-investering in de Verenigde Staten. Het Brits-Nederlandse uitgeversconcern neemt de juridische uitgever Matthew Bender over en verhoogt zijn participatie in Shepard's Company van 50 tot 100 procent.



VU-uitgeverij wil van 'rellerige sfeer' rondom oud-premier af; Speciale uitgave met Colijn-brieven
AMSTERDAM, 27 APRIL. De brieven van de Nederlandse staatsman Hendrikus Colijn over zijn militaire strafexpeditie op Lombok in 1894 worden gepubliceerd in een speciale uitgave van de Vrije Universiteit.



Premier Bolkestein
VVD-LEIDER Bolkestein heeft duidelijkheid verschaft. Althans zo lijkt het. In een tv-debat met premier Kok gaf hij aan premier te willen worden, mocht zijn partij de grootste worden. Op zichzelf is de kiezer met deze uitspraak gediend. Alleen wekte de VVD-leider niet de indruk dat hiermee een levenswens in vervulling gaat.



Veronica wil belang in HMG
ROTTERDAM, 27 APRIL. Veronica is geïnteresseerd in de aandelen in de Holland Media Groep (HMG) die uitgever VNU in de verkoop heeft gedaan. Afgelopen week is er een eerste gesprek over een mogelijke overname geweest tussen de vereniging achter Veronica en VNU.



Een man voor vele formats
De 39-jarige radio- en televisie-journalist Pieter Jan Hagens lijkt na zijn commerciële avontuur bij Veronica zijn draai bij de publieke omroep hervonden te hebben.



Dr. Laura weet raad
In de wereld van dr. Laura Schlessinger, Amerika's populaire radiotherapeut, is geen ruimte voor dilemma's. Dagelijks luisteren zo'n twintig miljoen Amerikanen hoe dr. Laura opbellers met lastige levensvragen in twee tot drie minuten glashelder advies geeft.




De euro komt en dat brengt voor het bedrijfsleven de nodige kosten met zich mee. Op de website van het Nationaal forum voor de introductie van de euro wordt becijferd dat de invoering ongeveer 5,5 miljard gulden zal kosten. De Nederlandsche Bank schat dat deze uitgaven binnen twee jaar zijn terugverdiend. De euro-site geeft ook antwoord op vragen als 'wordt mijn salaris minder waard?' en 'kan de invoering niet sneller?'

(www.euro.nl)

NRC Webpagina's
27 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)