U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De brede rug van saneerder Porsius
Topman Pieter Porsius maakt bij de Holland Media Groep (HMG) - RTL en Veronica - zijn reputatie waar als harde saneerder. ,,Als je naar vergelijkbare bedrijven kijkt, moet het met 200 arbeidsplaatsen minder kunnen.''



Enthousiasme over filmplan van Wijers
De Nederlandse filmindustrie krijgt de komende vijf jaar vijftien miljoen gulden om zich te versterken en om particuliere beleggers aan te trekken. Ook wordt er een fiscale maatregel getroffen om het voor particulieren aantrekkelijk te maken geld in de filmindustrie te investeren.



Betaalde vacaturebank op Internet
Uitgever VNU is vandaag een vacaturebank op Internet gestart die tegen betaling kan worden geraadpleegd. Persooneelsadvertenties van de uitgever zelf zijn via de site gratis te raadplegen. Voor vacatures uit andere media moet per drie maanden 12,50 gulden worden betaald.



Hectisch, hectisch, hectisch
Het computerscherm is onderverdeeld in verschillende raampjes, die apart kunnen worden 'opgerold' om het volledige aanbod te zien. Links en rechts knipperen slogans en logo's, gele sterretjes met het woord 'new' wijzen op een pas geplaatst onderwerp in het menu en ook een paar veelkleurige reclamebalken vragen om aandacht.



De wereld volgens Van Baalen
Waarom gaan de media in dit land elkaar zo zelden te lijf? Waarom blijven zo veel zotte, half verzonnen verhalen onbesproken? Het zal wel met verzuiling te maken hebben, toen katholieken niet mochten weten dat er protestanten en socialisten bestonden - en vice versa. Maar er is nog een andere factor, en die is de ongeschreven hiërarchie in medialand.



Met nieuwe ogen kijken naar Internet
Het Amerikaanse bedrijf Netscape heeft het recept van het bladerprogramma Navigator, de source code, voor Internet vrijgegeven. Reden voor feest.



Garanties voor TV West tot 2001
DEN HAAG, 2 APRIL. Het voortbestaan van de regionale zender TV-West is tot het jaar 2001 gegarandeerd. De provincie Zuid-Holland, de gemeente Den Haag en staatssecretaris Nuis (Media) zijn het gisteren in Den Haag eens geworden met de aandeelhouders van de zender. De verschillende overheden stellen de komende twee jaar 4,8 miljoen gulden beschikbaar, onder de voorwaarde dat de aandeelhouders borg zullen staan voor eventuele verliezen.



HMG-zenders onder Mediawet
HILVERSUM, 2 APRIL. RTL4, RTL5 en Veronica moeten voor 1 september hun programma's laten voldoen aan de Nederlandse Mediawet. Voor 1 mei moeten de zenders hun huidige Luxemburgse licentie inruilen voor een Nederlandse. Het Commissariaat voor de Media heeft het beroep hiertegen van de Holland Media Groep en het Luxemburgse CLT, eigenaren van de zenders, ongegrond verklaard. HMG zal protest aantekenen tegen de uitspraak.




De Backstreet Boys is sinds de breuk van Take That in Nederland ongetwijfeld de meest populaire jongensgroep. Vanavond treden de jongens op voor duizenden gillende meisjes in het Gelredome, het stadion dat eerder deze week werd 'ontmaagd' door hun vrouwelijke tegenhangers. Wie de Boys niet kent, kan een bezoek brengen aan de officiële site, die niet uitblinkt door nauwkeurigheid: diverse links werken niet.

(www.backstreetboys.com)

NRC Webpagina's
2 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)