U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Twee jongens komen om bij explosie handgranaat
AMSTERDAM, 2 APRIL. Twee jongens van zes en acht jaar zijn gistermiddag in Amsterdam om het leven gekomen door een handgranaat. De jongens hadden de granaat vermoedelijk gevonden op een veldje in de buurt van de Westlandgracht in het westelijk deel van de stad. De granaat explodeerde op het trottoir voor een supermarkt op de hoek van de Haarlemmermeerstraat en de Albert Neuhuysstraat. De jongens waren op slag dood. Volgens de Amsterdamse politie is de granaat zeker van Joegoslavische afkomst. Degene die de handgranaat op het veldje heeft achtergelaten kan doodslag ten laste worden gelegd.

Rechter seponeert zaak Paula Jones tegen Clinton
WASHINGTON, 2 APRIL. De rechtszaak van Paula Jones tegen president Clinton is van de baan. Een Amerikaanse rechter in Little Rock bepaalde gisteren dat er onvoldoende grond is voor het proces, dat op 27 mei had zullen beginnen.

Duits Hof neemt laatste obstakel voor muntunie weg
KARLSRUHE, 2 APRIL. Het bezwaar tegen het opgeven van de Duitse mark voor de ene Europese munt, de euro, dat vier Duitse hoogleraren hadden aangetekend bij het Duitse Constitutionele Hof in Karlsruhe is verworpen. Daarmee is een van de laatste onzekerheden rondom de start van de Economische en Monetaire Unie (EMU) weggenomen. Het Hof maakte vanmorgen bekend geen grond te zien om de petitie in behandeling te nemen.

Troepenmacht SFOR belegert huis Karadzic
PALE, 2 APRIL. De internationale vredesmacht SFOR heeft vanochtend in Pale in de Servische Republiek in Bosnië een grote troepenmacht samengetrokken op korte afstand van het huis van Radovan Karadzic, de vroegere leider van de Bosnische Serviërs. Het gaat om helikopters en pantserwagens, honderd militaire voertuigen en vier- tot vijfhonderd militairen. Vier gepantserde troepentransportvoertuigen bevinden zich op vijftig meter van het huis. Karadzic wordt gezocht op verdenking van oorlogsmisdaden tijdens de Bosnische oorlog. Een SFOR-woordvoerder sprak vanmiddag van ,,een normale wekelijkse inspectie'' van een fabriekscomplex, maar volgens waarnemers ter plaatse is de troepenmacht uitzonderlijk groot.

Campagneleider VVD treedt terug
DEN HAAG, 2 APRIL. De campagneleider van de VVD, Hans van Baalen (37), is tijdeijk teruggetreden om zijn naam te zuiveren. Hij is in opspraak gekomen door berichten over zijn studententijd.

Iran laat laatste gijzelaar Smit vrij
SCHIPHOL, 2 APRIL. De Nederlandse bergingsleider van Smit Internationale Paul Glerum, die samen met een Britse en een Filippijnse kapitein sinds 8 september werd vastgehouden in Iran, is gisteren vrijgelaten. Glerum kwam vanochtend op Schiphol aan. Hij was de laatste van een groep van 42 opvarenden die werd vrijgelaten na een gijzeling in Iran. Smit had daar de berging van een Kroatisch vrachtschip onderbroken toen Amerikaanse helikopter in zee stortte.

Ierse politie ontdekt autobom
DUBLIN, 2 MAART. De Ierse politie heeft vannacht een autobom van 500 kg onderschept, die afkomstig zou zijn van unionistische terroristen. De bom werd ontdekt in een auto die stond te wachten op een veerpont naar Groot-Brittannië.

Palestijnen roepen om wraak
RAMMALAH, 2 SPRIL. Duizenden Palestijnen hebben vandaag in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever om wraak geroepen bij de begrafenis van de belangrijkste bommenmaker van de fundamentalistische Hamas, Mohiyedine Sharif, die volgens hen door Israel is vermoord.

NRC Webpagina's
2 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)