U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Stichting Beeldrecht waakt over de auteursrechten van kunstenaars
De Stichting Beeldrecht liet onlangs een affiche van het bisdom Utrecht verbieden, omdat het de auteursrechten schond van het schilderij Who's afraid of Red, Yellow and Blue III van Barnett Newman. ,,Wij zijn redelijk en clement'', zegt Yvonne van Eck, juriste van Beeldrecht.



Directeur Romein van Tulip blijft in functie
R. Romein, een van de directeuren van computerfabrikant Tulip, hoeft niet op te stappen. Volgens de directie en de raad commissarissen van de onderneming in Den Bosch heeft intern onderzoek uitgewezen dat Romein geen enkel financieel voordeel heeft genoten uit een vastgoedtransactie met zakenpartner F. Zweegers.



Koersen sneller op Teletekst bij NOS
Beursbedrijf Amsterdam Exchanges (AEX) heeft met onmiddellijke ingang de gemiddelde vertraging in de koersinformatie op NOS Teletekst met 6,5 minuten teruggebracht naar 17,5 minuten. De koersen worden iedere vijf minuten ververst terwijl dit voorheen pas na tien minuten gebeurde. Dat heeft de directie van AEX gisteren in de toelichting op zijn jaarcijfers over 1997 bekendgemaakt.



Nieuwe vragen rond Barabbas
Religieuze- en theologische televisieprogramma's staan niet bekend als enorme publiekstrekkers. Maar Corpus Christi, de documentaire serie van de Europese cultuurzender Arte over Christus' lijden, was vorig jaar in Frankrijk een van de weinige sensaties in een overigens tam verlopen televisieseizoen.



Seks op het net
Wat is 'cybersex'? Of 'Internet-rape'? Onder krantenkoppen met die woorden erin staan dezer dagen berichten in de New-Yorkse kranten over een opmerkelijke rechtszaak. Oliver, een 31-jarige promovendus aan Columbia University, wordt ervan beschuldigd in november 1996 Jamie, een 20-jarige studente van Barnard College, te hebben ontvoerd, vastgebonden, mishandeld en verkracht.




Het Perseus-project, een samenwerkingsverband van verschillende academische instituten en zo'n 70 musea, biedt een zeer uitgebreide digitale bibliotheek over de oude Grieken. Er zijn gehyperlinkte Griekse teksten, geografische kaarten, kunstcatalogi en essays over onder meer de geschiedenis, literatuur, kunst en archeologie. Nieuwste aanwinst is de Julius Caesar-site. Er wordt gewerkt aan een bibliotheek over de Romeinen.

(www.perseus.tufts.edu)

NRC Webpagina's
1 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)