U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

NASA onderzoekt poolmeer
ST. PETERSBURG, 1 APRIL. Over drie tot vijf jaar zal de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA in samenwerking met zuidpoolspecialisten uit onder meer Amerika, Rusland, Duitsland en Groot-Brittannië een onderzoektoestel laten afdalen in het Vostokmeer op Antarctica. Het Vostokmeer, met een oppervlakte van 48 bij 224 kilometer, bevindt zich onder een ruim 3.700 meter dikke ijslaag.

V-raad kondigt wapenembargo af tegen Joegoslavië
NEW YORK, 1 APRIL. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vannacht met veertien tegen nul stemmen en één onthouding - China - besloten tot een wapenembargo tegen Joegoslavië, wegens het Kosovo-beleid van Belgrado.

Akkoord in kabinet over tekort volksgezondheid
DEN HAAG, 1 APRIL. Minister Zalm (Financiën) en minister Borst (Volksgezondheid) hebben gisteren overeenstemming bereikt over een dreigende overschrijding van 1,7 miljard gulden bij de uitgaven voor de volksgezondheid. Er komt een bouwstop, de vergoeding van medicijnen wordt aan een maximum gebonden en de premies worden verhoogd.

Israel van moord op activist Hamas beschuldigd
RAMALLAH, 1 APRIL. Een Palestijn die maandag op de Westelijke Jordaanoever om het leven werd gebracht blijkt Mohiyedine Sharif te zijn, een activist van Hamas die er door Israel van werd verdacht het brein achter een serie zelfmoordaanslagen te zijn. Dat heeft de Palestijnse politie meegdeeld. Hamas heeft Israel onmiddellijk voor zijn dood verantwoordelijk gesteld, en met vergelding gedreigd.

Kabinet houdt vast aan clubcard
DEN HAAG, 1 APRIL. Het kabinet ziet geen aanleiding de Persoonsgebonden Club Card uit het betaalde voetbal te weren. Minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) zei dat vanmorgen in de Tweede Kamer. Vanuit het betaalde voetbal is veel kritiek geuit op de clubcard, die vandalisme moet vooorkomen.

Israel wil nu wel weg uit Libanon
JERUZALEM, 1 APRIL. Het Israelische veiligheidskabinet heeft vandaag eenstemmig resolutie 425 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties aanvaard. De resolutie, die in 1978 werd aangenomen, eist de terugtrekking van de Israelische troepen uit Zuid-Libanon. Israel wil dat als Beiroet de veiligheid van Noord-Israel garandeert.

Doema wijst Kirijenko niet af
MOSKOU, 1 APRIL. De Doema, het Russische parlement, eist niet langer dat president Jeltsin afziet van de kandidatuur van Sergej Kirijenko voor de functie van premier. Dat is het resultaat van vandaag gehouden overleg.

Muzieknorm
AMSTERDAM, 1 APRIL. De Nederlandse orkesten weigeren staatssecretaris Nuis (Cultuur) een uitgewerkt plan voor te leggen om meer Nederlandse muziek te spelen, ten minste 7 procent.

NRC Webpagina's
1 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)