U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Directeur Romein van Tulip blijft in functie

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 1 APRIL. R. Romein, een van de directeuren van computerfabrikant Tulip, hoeft niet op te stappen.

Volgens de directie en de raad commissarissen van de onderneming in Den Bosch heeft intern onderzoek uitgewezen dat Romein geen enkel financieel voordeel heeft genoten uit een vastgoedtransactie met zakenpartner F. Zweegers. De toezichthouders onderzochten vermeende belangenverstrengeling van Romein naar aanleiding van een bericht in het dagblad de Volkskrant. Daarin werd de directeur ervan beschuldigd privé voordeel te hebben genoten van een zakelijke transatie van Tulip. Het bericht is vandaag gerectificeerd.

Tulip houdt niettemin de mogelijkheid van een kort geding open. De rectificatie werd vanochtend geplaatst op een binnenpagina, terwijl het artikel met de beschuldiging prominent op de voorpagina stond.

Op de effectenbeurs staat Tulip zwaar onder druk. Na het nieuws dat directeur F. Hetzenauer zijn belang in het bedrijf had teruggebracht van 8 naar minder dan 5 procent verloor het toch al zwakke aandeel nog eens 40 procent van zijn waarde. Vanmorgen was er enig herstel (veertig cent op 5,50 gulden). Hetzenauer verkocht zijn belang kort na de bekendmaking dat Tulip over het afgelopen jaar een verlies heeft geleden van ruim 27 miljoen gulden.

NRC Webpagina's
1 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)