U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Strijd tegen de hasjhandel mislukt
Justitie heeft in de jarenlange strijd tegen de handel in softdrugs ,,slechts speldenprikken kunnen uitdelen'' aan de groothandelaren in hasj. De omvang en het profijt van hasjhandel blijven groot.


B I N N E N L A N D :


De opmars van wereldwijde controle
Spionage floreert, ook na het einde van de Koude Oorlog. De toenemende afhankelijkheid van de samenleving van faxen, de elektronische snelweg en de mobiele telefonie maakten het werk van de inlichtingendiensten er alleen maar eenvoudiger op.


E C O N O M I E :


Welkom in de Eurozone
In mei besluit Europa of er één munt komt. Die euro zal ingrijpende gevolgen hebben voor de economische geografie en het zelfbeeld van de gezamenlijke elf euro-landen. Als de interne handel wordt weggestreept, lijkt de muntunie opeens even gesloten als de VS of Japan. Exportnatie Nederland verandert in een doorvoerhaven met een handelstekort. Welkom in de Eurozone.


H O O F D A R T I K E L :


Iedereen rijk
Oude tijden herleven in de Haagse Trveszaal waar de ministerraad wekelijks vergadert. Het gaat weer volop over de koopkracht en net als vroeger buitelen de varianten over elkaar heen. Met degelijk en doordacht beleid heeft het allemaal weinig te maken; des te meer met de aanstaande verkiezingen.


S P O R T :


Spelen openen met rituelen
In een ingetogen sfeer van Japanse traditie en cultuur zijn vanmorgen in Nagano op officiële wijze de Winterspelen geopend.


C O L U M N :



Fax aan Mr. Dato Steenhuis

Sorry dat ik gisteren opeens op moest hangen, maar er was bij ons thuis een klein intern conflictje, een opvoedingsprobleempje bij onze jongste zoon. Bij hem op school wordt op het ogenblik heel veel geknikkerd, onze dochter wil daar ook aan meedoen en die heeft vorige week op het schoolplein nogal wat knikkers gekocht. Achteraf hebben mijn vrouw en ik begrepen dat zij veel voor die knikkers betaald heeft. Meer dan de schoolpleinwaarde.


Z A T E R D A G S B I J V O E G S E L :


Lieve snuiten
Getergde veehouders' hebben dinsdag in Gemert herdacht dat een jaar geleden de varkenspest uitbrak. Die pest heet nu Het Verdriet van Brabant en slechts op één manier is dat verdriet te stillen: met veel geld.


NRC Webpagina's
7 FEBRUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)