U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beter goed gejat dan slecht bedacht
Programma-ideeën zijn vogelvrij. De bedenkers van originele formules krijgen zelden de financiële erkenning die ze verdienen. Bij de Nederlandse televisie wilde niemand voor de programmaformule van het Belgische muziekprogramma Het Swingpaleis betalen. Hij was verrast toen het televisieseizoen erna, John de Mol Producties met het muziekprogramma Het Gevoel Van... op de buis kwam. Ook daar streden twee teams van bekende personen een muzikale strijd, onder luid gezang van het publiek. Net als in Het Swingpaleis.





NPS, de afsplitsing van de NOS die zich met alle radio- en tv-programma's bezighoudt behalve het nieuws en de sportprogramma's, is gisteren begonnen met een radiokanaal op Internet. NPS-Webradio zendt 24 uur per dag haar eigen programma's uit die normaal via Radio 1 tot en met 5 te beluisteren zijn.

Ook worden er zo nu en dan televisie-programma's uitgezonden als 'Levensverhalen' en '2 meter-sessies', waarbij het beeld ondergeschikt is aan het geluid. Het informatieve en gesproken woord zijn volgens een woordvoerder belangrijk bij NPS Webradio, want 'Internet-muziekzenders zijn er al genoeg'. NPS-Webradio zendt gedeeltelijk parallel uit. 's Nachts wordt voornamelijk gevuld met interessante documentaires, achtergrondreportages en interviews. Ook zullen er programma's te beluisteren zijn die overdag niet aan bod kwamen, omdat de NPS tegelijkertijd op Radio 1 én Radio 5 uitzending had. Wie niet wil wachten op een programma naar keuze, kan terecht in het archief. Daar zijn documentaires en interviews te vinden en bepaalde programma's te beluisteren, als 'het Roze Rijk' voor homoseksuelen en 'Zorg en hoop' over Suriname en Surinamers in Nederland. Over deze - en andere - programma's is bovendien uitgebreide informatie te vinden op de NPS-site. Nadeel van NPS-Webradio is dat de programmagids nog niet compleet is. Het nachtprogramma is er bijvoorbeeld niet terug te vinden. Maar daar komt, aldus een woordvoerder snel verandering in. Hij vertelde ook dat de nieuwsuitzendingen voor Chinezen, Turken en Arabieren binnenkort via NPS-Webradio te beluisteren zijn.

(www.omroep.nl/nps/webradio/)

NRC Webpagina's
7 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)