U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Amsterdam wordt 'one-paper-city'
Op zestien februari verschijnt De Courant Nieuws van de Dag voor het laatst. De exploitatie van de Amsterdamse avondkrant was al jaren verliesgevend.



Computer in de klas voor voorhoede-kinderen
Minister Ritzen (Onderwijs) mikt met zijn plan 'Investeren in voorsprong' op een snelle invoering van computers in het onderwijs. Daartoe zijn 104 voorhoedescholen in het basisonderwijs geselecteerd. ,,Hier zitten de werknemers van 2010!''



Bremen dreigt afluisterwet te verwerpen
In de Bondsraad, de Duitse Eerste Kamer, die wordt gevormd door de deelstaten, dreigt het wetsvoorstel over het afluisteren te worden verworpen.



Het publiek mag zelf monteren
Voor het zien van sommige film is het op het Rotterdamse Filmfestival niet genoeg om op een stoel te gaan zitten. Voor de 'Dream Machine' moet je over een kleed lopen, voor 'Be Now Here' op een roterend platform staan.



Maak van de journalist geen volksvijand
Volgens minister Sorgdrager hebben de media de crisissfeer rondom de PG's uitgelokt. Dat klopt niet, vindt journalist Hans Laroes. Er was muiterij, of die nu spontaan was of van tevoren bedacht.



LiteRom: jacht op het grote geld
Twee keer (op 21 en op 22 januari) werd in NRC Handelsblad geschreven over het besluit van het Nederlandse Bibliotheek en Literatuur Centrum (NBLC) om de door dit centrum vervaardigde cd-rom met literatuurrecensies uit de bibliotheken terug te halen. Beide malen werd alleen het NBLC aan het woord gelaten.



Merendeel fotocollectie 'Anderson' blijkt zoek
Het merendeel van de fotocollectie, die onder de omstreden naam Helene Anderson in mei vorig jaar in Londen werd geveild, blijkt zoek te zijn. Het gaat om nog 380 grotendeels zeldzame opnamen van de avantgarde uit de jaren twintig en dertig, met namen als Moholy-Nagy, Rodtchenko, Lissitzky, Man Ray, Umbo, Paul Citroen, Blossfeld en Weston.



Klacht NWI over dagbladuitgevers
Het Nationaal Woninginstituut heeft vandaag een klacht ingediend bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit, over de weigering van haar advertentie door dagbladuitgevers Telegraaf en PCM.



Bladen voor de schotelkijker
Een rubriek als deze kan alleen een voorproefje geven van wat er te vinden is aan abonneetelevisie, pluspakketten of aanbod via satellieten. Vooral wat het laatste betreft, is het aanbod overweldigend - digitaal en analoog tezamen genomen zijn er in Europa, volgens een berekening van het Franse Satellifax, nu zo'n zeshonderd zenders te ontvangen, waarvan 400 ongecodeerd.




De shockrock-band Kiss is bezig met een comeback. De vier bandleden zijn onlangs met make-up weer de studio ingedoken. Volgens fans is er geen sprake van een comeback omdat Kiss nooit weg is geweest. In de wekelijkse rubriek Dwarsverbanden op de NRC Webpagina's (www.nrc.nl/W2/Lab/Dwarsverbanden) een speurtocht naar het netwerk van Kiss-fans op het World Wide Web. Er zijn zoveel fansites dat je uren kunt surfen.

NRC Webpagina's
4 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)