U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Jeltsin: geweld tegen Irak lokt wereldoorlog uit
MOSKOU, 4 FEBR. De Russische president Jeltsin heeft vandaag president Clinton van de VS gewaarschuwd dat hij mogelijk een wereldoorlog uitlokt als hij opdracht geeft geweld te gebruiken tegen Irak.

Vliegtuig raakt kabelbaan: 20 doden
ROME, 4 FEBR. Twintig mensen, onder wie een Nederlandse vrouw, zijn gistermiddag omgekomen toen de cabine van een skilift in de Italiaanse Dolomieten naar beneden stortte nadat een Amerikaans vliegtuig tegen de kabels was gevlogen.

Willem-Alexander kandidaat voor IOC
ROTTERDAM, 4 FEBR. Kroonprins Willem-Alexander heeft zich op verzoek van voorzitter Juan Antonio Samaranch kandidaat gesteld voor een zetel in het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het hoogste sportorgaan ter wereld. De prins kan morgen in Nagano, op de laatste dag van de algemene ledenvergadering van het IOC, officieel worden benoemd.

'Twaalf uitspraken Steiner nu strafbaar'
DRIEBERGEN, 4 FEBR. Het verzameld werk van de grondlegger van de antroposofie, Rudolf Steiner (1861-1925) bevat twaalf uitspraken die volgens de huidige antidiscriminatiewetgeving strafbaar zouden zijn. Dat concludeert een commissie van de Antroposofische Vereniging in Nederland (AViN) die uitspraken over rassen van Steiner heeft onderzocht.

Executie Karla Faye Tucker in Texas voltrokken
HUNTSVILLE, 4 FEBR. In de gevangenis van Huntsville in Texas is vannacht de wegens moord ter dood veroordeelde Karla Faye Tucker geëxecuteerd. Noch haar geslacht, noch haar bekering tot christen kon haar leven redden. ,,God zegene Karla Faye Tucker en God zegene haar slachtoffers en hun nabestaanden'', zei gouverneur Bush van Texas nadat hij uitstel van executie had geweigerd.

Recordpoging ballon gestaakt
PEKING, 4 FEBR. De drie ballonvaarders onder leiding van de Zwitser Bertrand Piccard hebben hun poging om als eersten in een ballon een non-stop vlucht rond de aarde te maken gestaakt. Ze werden daartoe gedwongen omdat China weigerde toestemming te geven zijn luchtruim te gebruiken. Voor een langere en tragere zuidelijke route heeft het drietal niet voldoende brandstof. De ballonvaarders zetten hun vlucht nog wel voort om te zien hoe ver ze nog kunnen komen.

Rembrandthuis verwerft archief
AMSTERDAM, 4 FEBR. Het Rembrandthuis in Amsterdam heeft het archief van de Duitse kunsthistoricus en Rembrandt-deskundige Werner Sumowski verworven. De aankoop past in het streven van het museum zich te ontwikkelen tot een informatiecentrum over leven en werk van Rembrandt.

Eis levenslang voor doden agente
ROTTERDAM, 4 FEBR. Voor de rechtbank in Almelo is gisteren levenslang geëist tegen de 41-jarige Benny S. wegens onder meer de moord op de 28-jarige hoofdagente A. Gremmer. Hij schoot haar dood toen zij op 28 oktober als lid van het arrestatieteam Rotterdam-Rijnmond in Den Haag een woning binnenging, waarin de verdachte zich ophield.

Onderzoek naar benzinemarkt
DEN HAAG, 4 FEBR. Het kabinet laat onderzoeken hoe de Nederlandse benzinemarkt kan worden opengebroken. De pomphouders moeten meer op prijs gaan concurreren en nieuwe benzineverkopers moeten makkelijker een verkooppunt kunnen krijgen. Het onderzoek wordt door een werkgroep uitgevoerd op initiatief van de ministers Wijers (Economische Zaken) en Zalm (Financiën).

NRC Webpagina's
4 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)