U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Het leven van Nederlanders
Portretten van Nederlandse burgers tegen de achtergrond van hun privé-leven zijn tegenwoordig nogal in trek op de televisie. Van Kooten en De Bie hadden er gisteravond zelfs al een parodie aan gewijd onder de titel 'Holland op z'n malst'. Hoe geslaagd die ook was, ik denk niet dat het een doodklap zal zijn voor het genre. Daarvoor biedt dit type programma nog te veel mogelijkheden, zoals we het afgelopen weekend zagen.


T V   V O O R A F :


Tienjarig Klokhuis is fenomeen
Het is geen geheim dat de rubriek 'De medicijnman' op de kinderpagina van deze krant ook, en misschien wel vooral, door volwassenen gretig wordt gelezen. Er worden daar zaken besproken die de volwassene zich niet graag meer door een volwassene laat uitleggen, maar waarin hij wel diep geïnteresseerd is. Over de kinderschouder meelezend komt hij aan zijn trekken zonder gezicht en waardigheid op het spel te zetten.


F I L M   V O O R A F :


Jona che visse nella balena
De Amsterdamse kernfysicus Jona Oberski was 39 toen hij in 1977 de novelle Kinderjaren voltooide, een op zijn eigen herinneringen gebaseerde verzameling waarnemingen van een kind in de kampen Westerbork en Bergen-Belsen.

NRC Webpagina's
26 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)