U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geen vergunning voor zendmasten Radio Kootwijk
Koninklijke PTT Nederland (KPN) krijgt geen milieuvergunning voor de bouw van vier zendmasten bij Radio Kootwijk. De gemeente Apeldoorn weigert de benodigde vergunning af te geven, omdat de masten het landschapsbeeld te veel zouden verstoren, gevaren opleveren voor de volksgezondheid en een ,,niet-acceptabele hoeveelheid storingen'' bij elektrische apparaten veroorzaken.



Delen uit de 'Lewinsky-tapes' van Newsweek
Linda Tripp nam gesprekken op band op die ze met haar 'vriendin' Monica Lewinsky voerde over de seksuele verhouding met president Clinton. Delen uit de 'Lewinksy-tapes' zoals ze op de website van Newsweek verschenen.



Rebacks kruisvaart tegen Gates
High tech advocaat Gary Reback is een erkend kruisvaarder tegen Micro- soft en de grote machts- positie van die software- gigant. Het akkoord van afgelopen donderdag, waarbij Microsoft de kopers van zijn Windows niet ver- plicht tevens zijn Internet Explorer aan te schaffen, kan hem niet imponeren.



Revolutie in Novosibirsk
Westerlingen hebben soms de neiging een beetje meewarig naar de Russische technologische vooruitgang te kijken. Het ruimtestation Mir heeft zijn beste jaartjes achter de rug en de meerderheid van de Russen rijdt nog steeds rond in lamentabele Lada's. Maar de uitzondering bevestigt de regel - of hoe een Siberisch radiostation als voorbeeld van een snel evoluerende maatschappij kan dienen.




De Amerikaanse president Bill Clinton wordt van seksuele intimidatie en een buitenechtelijke verhouding met een stagiaire beschuldigd. Beide zaken staan momenteel wereldwijd in de belangstelling. In de VS daalt zijn populariteit sterk de laatste dagen. Discussieer mee op de NRC Webpagina's in de rubriek Tegenspraak over de vraag of Clintons privéleven van belang is voor zijn politieke functioneren. Reacties naar tegenspraak@nrc.nl.

(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
26 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)