U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Top van openbaar ministerie woedend
Het college van procureurs-generaal heeft de hele top van het openbaar ministerie gemobiliseerd uit woede over de wijze waarop men zich door minister Sorgdrager (Justitie) behandeld voelt in de kwestie rond procureur-generaal Steenhuis.


E C O N O M I E :


Justitie Japan doet inval bij Financiën
De Japanse justitie heeft vandaag een uitzonderlijke huiszoeking verricht bij het ministerie van Financiën. Een ambtenaar van het departement is meegenomen voor verhoor op verdenking van corruptie.


O P I N I E :


Openbaar ministerie moet leren luisteren
Nu minister Sorgdrager een nader onderzoek wil naar mogelijke sancties tegen procureur-generaal Steenhuis en niet zelf ingrijpt, zou ze wel eens in hetzelfde spanningsveld ten onder kunnen gaan als haar voorganger Hirsch Ballin, denkt hoogleraar staatsrecht D.J. Elzinga. Toch valt Steenhuis in de zaak Bakkenist veel te verwijten. Wie hier nog in een algehele afwezigheid van belangenverstrengeling gelooft moet over een bijzonder grote dosis fantasie en voorstellingsvermogen beschikken.


H O O F D A R T I K E L :


Het woord bij de daad
Paus Johannes Paulus II heeft zijn historische bezoek aan Castro's Cuba afgesloten met een gepassioneerde oproep voor vrijheid van meningsuiting en sociale gerechtigheid.


S P O R T :


De triomf van de gedwongen keuze
De koelbloedigheid heeft hij van zijn moeder, het enthousiasme voor sport van z'n vader. Jan Bos, de eerste Nederlandse wereldkampioen sprint, groeide op in een schaatsgekke familie. Zijn ouders kregen de beloning voor een investering van jaren.


NRC Webpagina's
26 JANUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)