U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vertrouwelingen teruggeroepen naar Witte Huis
WASHINGTON, 26 JAN. President Clinton heeft vertrouwelingen uit zijn vorige regering teruggehaald naar het Witte Huis, om zich beter te kunnen verweren tegen het seksschandaal dat vorige week naar buiten kwam. Hillary Clinton speelt volgens de Amerikaanse pers een hoofdrol bij de verdediging van haar man.

Paus uit kritiek op Castro bij mis Havana
HAVANA, 26 JAN. Paus Johannes Paulus II heeft gisteren tijdens een mis in het centrum van Havana de negatieve kanten van zowel het kapitalisme als het communisme scherp veroordeeld. Hij riep op tot ,,religieuze vrijheid'' en kritiseerde ,,staatsatheïsme'', maar veroordeelde ook ,,kapitalistisch neoliberalisme, dat de menselijke persoon aan blinde marktkrachten onderwerpt''.

D66-leden kiezen De Graaf, maar Borst toch lijsttrekker
ROTTERDAM, 26 JAN. De leden van D66 hebben fractievoorzitter Th. de Graaf op de eerste plaats van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer gezet, maar minister Borst wordt toch lijsttrekker. Dit werd gisteren duidelijk een bijeenkomst met de kandidaten in de Euromast.

Rechtbank veroordeelt Etienne U. tot zes jaar
AMSTERDAM, 26 JAN. De Amsterdamse rechtbank heeft Etienne U. vanmorgen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar wegens het leiding geven aan een internationaal opererende drugsbende en omvangrijke belastingfraude. U.'s zes handlangers kregen straffen van 21 maanden tot vier jaar cel.

Ouwerkerk krijgt steun regionale bestuurders
GRONINGEN, 26 JAN. Burgemeester H. Ouwerkerk en hoofdofficier R. Daverschot van Groningen krijgen steun van commissaris van de koningin Alders, procureur-generaal Blok en het regionaal college van burgemeesters.

Compaq neemt Digital over
NEW YORK, 26 JAN. De Amerikaanse pc-producent Compaq neemt concurrent Digital over. Compaq betaalt 9,6 miljard dollar voor het Amerikaanse Digital, een van de grootste producenten van computers. Dit hebben beide bedrijven vanmiddag bekendgemaakt. De twee bedrijven worden na IBM de grootste computerfabrikant ter wereld.

Overleg VS inzake Irak
WASHINGTON, 26 JAN. Amerikaanse regeringsfunctionarissen plegen overleg met bondgenoten en andere landen over de mogelijkheid van een militaire aanval op doelen in Irak om het verzet van Bagdad tegen de wapeninspecteurs van de VN te breken.

Aanslag Tamils: vijftien doden
COLOMBO, 26 JAN. Bij een zelfmoordaanslag van de Tamil Tijgers bij een belangrijke boeddhistische tempel in de historische stad Kandy op Sri Lanka zijn gisteren 15 mensen om het leven gekomen. In Kandy wordt volgende week de 50-jarige onafhankelijkheid van Sri Lanka gevierd.

Aantal studenten techniek gestegen
ROTTERDAM, 26 JAN. Voor het eerst sinds 1991 is het aantal eerstejaarsstudenten techniek en natuurwetenschappen aan de universiteiten gestegen. Dit blijkt uit cijfers die het CBS vanmorgen heeft gepubliceerd over het aantal studenten dat per 1 december studeerde aan een Nederlandse universiteit.

Kluivert wil weg bij AC Milan
MILAAN, 26 JAN. Voetbalinternational Patrick Kluivert overweegt te vertrekken bij AC Milan. Dat zei de aanvaller na de wedstrijd van zijn club tegen Fiorentina (0-2), waarin hij door de eigen aanhang langdurig werd uitgefloten. Kluivert en drie vrienden worden vandaag gehoord door het Amsterdamse gerechtshof in verband met een groepsverkrachtingszaak vorig jaar.

NRC Webpagina's
26 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)