U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Peppillen gratis bij blad van radiozender
Het tijdschrift van het commerciële popstation Radio 538 deelt aan minderjarigen gratis pillen uit met hoge doses van het pepmiddel efedrine.



De Telegraaf wil gegevens tv-stations
De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) onderzoekt een klacht van De Telegraaf tegen de NOS en de Holland Media Groep (HMG), eigenaar van de televisiezenders RTL4, RTL5 en Veronica.



Clinton-affaire: media aarzelden
Amerikaanse kranten en tijdschrijften waren op de hoogte van mogelijke nieuwe affaires rond Clinton. De Amerikaanse media blijken enkele dagen geaarzeld te hebben de jongste beschuldigingen tegen president Clinton naar buiten te brengen.



Telecom beproeft televisie per telefoon
PTT Telecom experimenteert met een technologie die via de telefoonlijn tv-beelden in de huiskamer kan brengen. Of de techniek commercieel een succes wordt durft Telecom niet te voorspellen. Dat bepalen grote Amerikaanse bedrijven.



Netscape biedt browser gratis aan
Netscape zal de volgende versie van zijn browser, een computerprogramma waarmee op Internet kan worden gesurft, voortaan gratis ter beschikking stellen. Met deze stap volgt het Internetbedrijf aartsrivaal Microsoft dat zijn browser Internet Explorer van het begin af aan gratis ter beschikking heeft gesteld.



Regeling Microsoft
De Amerikaanse justitie en softwarefabrikant Microsoft hebben onverwachts een overeenkomst gesloten, waarbij Microsoft voorlopig een eind maakt aan de koppelverkoop van zijn besturingssysteem Windows 95 en het internetzoekprogramma Explorer.



Nick Leeson zet opnieuw Singapore op z'n kop
De financiële wereld in Singapore beleeft een onstuimige week en ditmaal draait het niet om de Aziatische crisis. Opnames voor een film over beursbengel en Barings- breker Nick Leeson brengen voor sommigen slechte herinneringen boven.



Opera Fatal
Echt groot is het Anton Pieck-achtige operagebouwtje niet. Hoewel het niet precies te zeggen is, zolang de zaaldeuren op slot zitten - en voorlopig is het nog niet gelukt ze open te krijgen. Op de begane grond bevinden zich een vestiaire en een kassa, en op de eerste verdieping het secretariaat, de kamer van de maestro en de bibliotheek.



De westerling heeft geen reden voor dédain
,,Opportunisten die de overhand hebben, denken dat zij dat fundamentalisme ten eigen bate kunnen aanwenden,'' zegt filmmaker Youssef Chahine over de situatie in zijn eigen land, Egypte. Zijn film 'De emigrant' werd er vier jaar geleden verboden. Zijn nieuwe film 'Het noodlot', tegen fanatieke fundamentalisten, wordt volgende week op het International Filmfestival Rotterdam vertoond.



Kijk hier eens naar
Het International Film Festival Rotterdam gaat zijn tweede Field-jaar in en is eclectisch en alternatief als altijd. Portret van directeur Simon Field in elf films en een installatie. ,,Rotterdam hoefde zijn festival niet meer te worden, het was het al.''




De Amerikaanse marine officier T. McVeigh wordt na 17 dienstjarenwaarschijnlijk uit het leger ontslagen omdat hij online, in zijn persoonlijk profiel bij zijn provider America OnLine, heeft aangegeven homo te zijn. Volgens het 'don't ask, don't tell'-beleid inzake homoseksualiteit heeft McVeigh gezegd dat hij homo is, wat genoeg is voor ontslag. De ontslagprocedure is in gang gezet.

Op McVeighs homepage (www.geocities.com/ Pentagon/9241) en bij PlanetOut (www.planetout.com) is meer over de zaak te lezen.

NRC Webpagina's
23 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)