U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Peppillen gratis bij blad van radiozender
HILVERSUM, 23 JAN. Het tijdschrift van het commerciële popstation Radio 538 deelt aan minderjarigen gratis pillen uit met hoge doses van het pepmiddel efedrine. Dat is verwant aan de illegale drug amfetamine (speed) en kan onder meer hartproblemen en extreem hoge bloeddruk veroorzaken.

Werf De Schelde krijgt steun Rijk
ROTTERDAM, 23 JAN. De Koninklijke Schelde Groep in Vlissingen (scheepsbouw, industriële constructies en systemen) krijgt op korte termijn steun van de overheid. Om aan de solvabiliteitseis te kunnen voldoen is zeker 50 miljoen gulden nodig en eind deze maand is er een liquiditeitsprobleem van 25 miljoen. De staat is met 90 procent de belangrijkste aandeelhouder van De Schelde.

Nederland voldoet net aan EMU inflatienorm
VOOBURG, 23 JAN. Nederland blijft waarschijnlijk op het nippertje binnen de inflatienorm om te mogen meedoen aan de Economische en Monetaire Unie (EMU). De Nederlandse inflatie bedroeg vorig jaar volgens de definities van de Europese Unie 2,6 procent. Een van de voorwaarden voor deelname aan de Europese munt (euro) is een lage inflatie. Bepalend daarvoor is het gemiddelde cijfer van de drie landen met de laagste inflatie in Europa, dat per november op 2,67 procent stond. Het definitieve cijfer over het hele jaar 1997 is nog niet bekend.

J.W. Doff nieuwe voorzitter synode
NIJKERK, 23 JAN. De synode van de Gereformeerde Kerken heeft de Rotterdamse predikant J.W. Doff als nieuwe voorzitter gekozen. Doff volgt ds. R.S.E.Vissinga uit Kampen op, die moest aftreden wegens zijn optreden in de recente pedofilie-affaire.

Tegenslag voor Shell in Rusland
ROTTERDAM, 23 JAN. De voorgenomen overname van het Russische oliebedrijf Rosneft door het consortium Koninklijke/Shell Groep en haar Russische partners Gazprom en Lukoil gaat waarschijnlijk niet door. Het Kremlin heeft de voorwaarden voor privatisering van Rosneft gewijzigd.

Vierde druk vierde deel 'Het Bureau'
AMSTERDAM, 23 JAN. De vraag naar deel vier van J.J. Voskuils romancyclus Het Bureau, dat vandaag is verschenen, is zo groot dat uitgeverij Van Oorschot al heeft besloten tot een derde en vierde druk. Boekhandels in Groningen, Amsterdam, Leiden waren vanmorgen al bijna door hun voorraad heen van Het A.P. Beerta-Instituut. De eerste twee drukken van het boek telden samen 11.500 exemplaren.

P.W. Botha voor de rechtbank
JOHANNESBURG, 23 JAN. De voormalige Zuid-Afrikaanse president P.W. Botha is vanmorgen voor de rechtbank in de West-Kaapse stad George verschenen in verband met zijn weigering verantwoording af te leggen tegenover de Waarheids- en Verzoeningscommissie over zijn politieke verleden. De zitting werd snel verdaagd.

Drie jaar cel voor export naar Irak
DARMSTADT, 23 JAN. Een Duitse zakenman is vanmorgen tot drie jaar en twee maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens de illegale export van afvuurinstallaties voor raketten naar Irak. Volgens de openbare aanklagers bij het proces tegen de 51-jarige Gerhard Paul werden de installaties mogelijk gebruikt door Irak om Scud-raketten af te vuren in de Golfoorlog tegen Israel en Saoedi-Arabië.

Aanklager wilde gesprek Clinton op band hebben
WASHINGTON, 23 JAN. Kenneth Starr, de onafhankelijke aanklager die onderzoekt of Clinton zich aan strafbare feiten heeft schuldig gemaakt, blijkt van plan geweest te zijn om gesprekken van Lewinsky met Jordan, en mogelijk ook met Clinton, heimelijk op te nemen.

NRC Webpagina's
23 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)