U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Carlos 'De Jakhals' krijgt levenslang
Ilich Ramirez Sanchez, beter bekend als de terrorist Carlos en 'De Jakhals', is vannacht door een Parijse rechtbank veroordeeld tot levenslang wegens de moord in 1975 op twee (ongewapende) agenten van de Franse geheime dienst en een Libanese informant.


E C O N O M I E :


Hoofdverdachte in beursfraudezaak vrij
De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft gisteren hoofdverdachte in de beursfraudezaak Adri S. onder voorwaarden vrij gelaten. De effectenhandelaar mocht na 52 dagen hechtenis naar huis nadat hij zijn paspoort had ingeleverd en een bankgarantie voor een miljoen gulden had afgegeven.


H O O F D A R T I K E L :


De veertien van 'paars'
VOOR DE VIERDE en laatste keer verdedigden de veertien ministers van 'paars' de afgelopen maanden in de Tweede Kamer hun begroting. Allen hebben ondervonden dat het minder gemakkelijk ging dan de eerste keer, nu zij niet meer alleen op plannen werden beoordeeld maar tevens op daden. De werkelijkheid van het regeren is eveneens voor 'paars' weerbarstiger gebleken. Want inderdaad, ook het kabinet Kok is een 'gewoon' kabinet.


S P O R T :


Leeuwangh verrassing in schaatsploeg
Jakko Jan Leeuwangh, Gianni Romme, Ids Postma en Sandra Zwolle zijn door NOC*NSF in overleg met de Nederlandse schaatsbond aangewezen voor de Olympische Winterspelen, die op 7 februari in het Japanse Nagano beginnen.


C O L U M N :


Drijfjacht of debat
Het is een tegenstelling in het volkskarakter. Periodiek ontstaat bij het publiek de behoefte om te weten wie goed is geweest en wie fout toen de natie moeilijke tijden doormaakte. Als zo'n golf van behoefte aan openbaarheid en inzicht in de zuiverheid van de anderen voorbij is, komen de de historici weer aan bod om een en ander wetenschappelijk uit te zoeken.


NRC Webpagina's
24 DECEMBER 1997

Cybertour

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)