U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tot 3 jaar geëist in rechtzaak Tjoelker
LEEUWARDEN, 24 DEC. Voor het opzettelijk schoppen, trappen en slaan van Meindert Tjoelker is gisteren tegen de 27-jarige P.J. de W. uit Stiens en de 25-jarige M.R. ten C. uit Leeuwarden een gevangenisstraf geëist van drie jaar. Volgens de aanklager, mr. J.F. Severs, is opzet tot doden of zware mishandeling niet te bewijzen.

Wereldbank komt Seoul te hulp met drie miljard dollar
WASHINGTON, 24 DEC. Het bestuur van de Wereldbank heeft Zuid-Korea versneld drie miljard dollar (zes miljard gulden) verstrekt als onderdeel van een omvangrijke financiële reddingsoperatie. De nationale munt, de won, liet vanmorgen een licht herstel zien. Zuid-Korea lijkt ondanks een hulppakket van 57 miljard dollar dat het Internationaal Monetair Fonds internationaal bijeen heeft gebracht niet meer in staat aan zijn financiële verplichtingen te kunnen voldoen. In totaal heeft de Wereldbank Seoul tien miljard dollar toegezegd. Wereldbank-president James Wolfensohn gaf als commentaar dat de vooruitzichten op lange termijn voor Zuid-Korea in de ogen van de ontwikkelingsbank ,,buitengewoon gunstig'' zijn.

Uitspraak jury Oklahoma City
DENVER, 24 DEC. Terry Nichols is niet schuldig aan moord bij de bomaanslag in Oklahoma City waarbij in 1995 168 mensen om het leven kwamen. Een jury in Denver achtte hem gisteren wel schuldig aan doodslag en samenzwering met de hoofddader Timothy McVeigh, die in juni de doodstraf kreeg voor de bomaanslag.

Boris Jeltsin blijft kalm aan doen
MOSKOU, 24 DEC. De Russische president Boris Jeltsin is gisteren na enkele uren in het Kremlin te hebben gewerkt teruggekeerd naar het Barvicha-sanatorium, waar hij al bijna twee weken verblijft wegens een virusinfectie aan de luchtwegen. Daarmee houdt de president zich volgens zijn woordvoerder aan de afspraak die hij met zijn artsen heeft gemaakt: hij doet het rustig aan, werkt niet meer dan drie uur per dag en slaapt 's nachts in het sanatorium.

Afgezant VS naar Midden-Oosten
WASHINGTON, 24 DEC. De speciale Amerikaanse afgezant voor het Midden-Oosten, Dennis Ross, reist in januari naar het Midden-Oosten in een nieuwe poging het vastgelopen vredesproces nieuw leven in te blazen. Het bezoek van Ross volgt op de mislukte reis van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Albright vorige maand.

NRC Webpagina's
24 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)