U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Den Uyl had betere film verdiend
Joop den Uyl in een kleine veertig minuten - ga er maar eens aan staan. Ger van Westing probeerde het gisteravond in VARA's Zembla, en het bleek, zoals te verwachten viel, een onmogelijke opgave. Die veertig minuten waren net toereikend voor een herbevestiging van alle bekende inzichten over Den Uyl, niet voor een verrassende, onthullende visie op zijn leven en werk.


T V   V O O R A F :


Aap met een goed verhaal
Goeie vraag: hoe kan een van de hoogste geestelijke vermogens van de mens (humor) zich bij uitstek uiten in impulsief, dwangmatig, orgastische gedrag (lachen)?


F I L M   V O O R A F :


The trial
Op de Amerikaanse filmzender TNT zijn ze nog wel eens te zien, als pauzefilmpjes: de knullige documentaires die Orson Welles (1915-1985) draaide in het naoorlogse Parijs, om aan de kost te komen. Het zijn bescheiden filmpjes, waarin Welles zichzelf nogal nadrukkelijk, maar ook onhandig heeft gemonteerd als vragensteller en commentator. Want nadrukkelijk aanwezig was hij steeds, deze regisseur en acteur die na Macbeth uit 1948, zijn zoveelste door de kritiek geprezen, maar door het publiek versmade meesterwerk Amerika vaarwel zegde en zich in Europa vestigde.

NRC Webpagina's
19 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)