U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zuid-Korea kiest leider oppositie als nieuwe president
SEOUL, 19 DEC. Oppositieleider Kim Dae-jung heeft gisteren de Zuid-Koreaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Kim versloeg met een marge van slechts 1,6 procent Lee Hoi-chang van de regeringspartij.

President Clinton: Amerikanen ook na juni in Bosnië
WASHINGTON, 19 DEC. Amerikaanse troepen zullen ook na juni volgend jaar voor onbepaalde tijd in Bosnië blijven als onderdeel van de NAVO-vredesmacht. President Clinton, die dat gisteren bekendmaakte, erkende dat hij een fout had gemaakt door een tijdslimiet te verbinden aan de Amerikaanse militaire betrokkenheid in Bosnië.

Tegen Etienne U. 7,5 jaar geëist
HAARLEM, 19 DEC. Het openbaar ministerie heeft gisteren zeveneneenhalf jaar gevangenisstraf geëist tegen Etienne U., die verdacht wordt van grootschalige handel in hasj. De eisen tegen zes medeverdachten variëren van tweeëneenhalf tot zes jaar cel.

Elfstedentocht houdt ledenstop
LEEUWARDEN, 19 DEC. Het bestuur van de Vereniging De Friesche Elf Steden heeft geen steun gekregen voor het voorstel de ledenstop na de eerstvolgende Elfstedentocht op te heffen. Tijdens een algemene vergadering in Leeuwarden wees een meerderheid van de 1.895 aanwezige leden het voorstel gisteravond van de hand.

Botha negeert dagvaarding
JOHANNESBURG, 19 DEC. De vroegere Zuid-Afrikaanse president Pieter Willem Botha is vandaag niet verschenen op de zitting van de Waarheids- en Verzoeningscommissie, waarvoor hij was gedagvaard. Tegen Botha zullen nu gerechtelijke stappen worden genomen, die kunnen leiden tot celstraf.

Tribunaal trekt aanklachten in
DEN HAAG, 19 DEC. De aanklager van het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in voormalig Joegoslavië heeft vanmorgen de rechters gevraagd de aanklachten tegen drie Bosnische Kroaten in te trekken wegens gebrek aan bewijs. Van een vierde verdachte is vastgesteld dat hij twee jaar geleden is overleden.

'Ouderen minder hulpbehoevend'
DEN HAAG, 19 DEC. Ouderen kunnen in de toekomst met minder hulp toe dan de ouderen van nu. Zij zullen ook langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Netanyahu en Arafat naar VS
TEL AVIV, 19 DEC. De Amerikaanse president Bill Clinton zal de Israelische premier Netanyahu en de Palestijnse leider Arafat midden volgende maand voor overleg naar Washington ontbieden.

Fuchs wil het aantal exposities halveren
AMSTERDAM, 19 DEC. Rudi Fuchs, directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, wil het aantal tentoonstellingen in zijn museum terugbrengen van veertig per jaar naar twintig, als de nieuwbouw van het Stedelijk klaar is.

Kleine Smart-auto nieuwe misser van Daimler-concern
BONN, 19 DEC. Het grote Daimler-Benz houdt moeite met de kleine auto. Na de zeperd met de Mercedes A-klasse, die tijdens de inmiddels vermaarde 'elandtest' omkiepte, is nu ook het nieuwste paradepaardje bij dezelfde test in een scherpe bocht omgekiept.

NRC Webpagina's
19 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)