U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Dwangsom dreigt voor Microsoft
De Amerikaanse justitie wil Microsoft een dwangsom opleggen van een miljoen dollar per dag, omdat de softwaregigant zich niet precies houdt aan een vonnis van ruim een week geleden. Een federale rechter is gevraagd het bedrijf wegens ,,minachting'' van de rechtbank aan te pakken.



VNU wil uitgever Gouden Gids voor miljarden kopen
Uitgever VNU legt de laatste hand aan de miljardenovername van de uitgever van de Gouden Gidsen in Europa, ITT World Directories. Volgens verschillende bronnen dienen alleen nog enkele 'fiscale hobbels' te worden genomen.



Rottenberg naar Filmfonds
Felix Rottenberg is de nieuwe voorzitter van het Nederlands Fonds voor de Film. Staatssecretaris Aad Nuis van Cultuur heeft hem benoemd als opvolger van Leo Spigt, die het Filmfonds na vier jaar verlaat.



EU: splitsen telecom en kabel
De Europese Commissie wil verbieden dat ondernemingen van de sectoren telecommunicatie en kabeltelevisie op elkaars gebied opereren. Europees commissaris Van Miert heeft gisteren aangekondigd dat hiervoor over twee maanden een richtlijn gereed is. Als die richtlijn er eenmaal is, is het volgens de Commissie niet uitgesloten dat een telecommunicatiebedrijf gedwongen wordt om kabelactiviteiten af te stoten.



Meer dan één mens aankan
Op veel scholen bestond vroeger het verbod om 'vóór te werken'. Dus geen lessen maken die nog niet besproken waren. Waarom dat zo schandelijk was, is mij nooit duidelijk geworden. In de journalistiek daarentegen is vooruit werken deugdzaam en vaak noodzakelijk. Maar het valt niet mee om eind november een kerstverhaal te schrijven, of rond Sinterklaas een moralistisch jaaroverzicht.



Lillian Disney overleden
Los Angeles, 18 dec. Lillian Disney, de weduwe van animator Walt Disney, is in haar woonplaats Los Angeles in haar slaap op 98-jarige leeftijd overleden. Zij was degene die de naam Mickey Mouse verzon.
Tijdens een treinreis van New York naar Los Angeles, na een zakelijke tegenvaller, zei Walt Disney tegen zijn vrouw dat hij een nieuw figuur moest verzinnen, Mortimer Mouse. ,,Geen Mortimer, dat is te formeel'', zou zijn vrouw toen gezegd hebben. ,,Wat dacht je van Mickey?'' (Reuters)




Japanse cartoonisten hebben altijd al iets met ogen gehad. In de jaren 80 hadden Japanse tekenfilmhelden als 'Rémi' en 'Candy Candy' enorme kijkers waar rivieren uitstroomden als ze huilden. Onlangs veroorzaakten de ogen van een cartoonheld bij zeker 618 kinderen flauwtes, braakneigingen en oogirritaties. Op deze site vele animaties en plaatjes van deze opmerkelijke cartoon.

(www.pluto.dti.ne.jp/~senboku/poke/index.html)

NRC Webpagina's
18 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)