U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

EU: splitsen telecom en kabel


Door onze correspondent
BRUSSEL, 18 DEC. De Europese Commissie wil verbieden dat ondernemingen van de sectoren telecommunicatie en kabeltelevisie op elkaars gebied opereren. Europees commissaris Van Miert heeft gisteren aangekondigd dat hiervoor over twee maanden een richtlijn gereed is. Als die richtlijn er eenmaal is, is het volgens de Commissie niet uitgesloten dat een telecommunicatiebedrijf gedwongen wordt om kabelactiviteiten af te stoten.

Dat zou kunnen gebeuren als de Commissie een klacht ontvangt in verband met een fusie. De Commissie vindt het van vitaal belang voor de werkgelegenheid en de economische groei in de EU dat de sectoren telecommunicatie en multimedia gescheiden blijven en concurreren.

De oude monopolies op het gebied van de telecommunicatie mogen niet uitgroeien tot super-monopolies door sterke posities te verwerven bij de kabeltelevisie of door anderen de toegang tot telecom-netwerken te weigeren. Volgens de Europese Commissie moet er daarom een richtlijn komen die bedrijven op de gebieden van kabeltelevisie en telecommunicatie dwingen om juridisch van elkaar gescheiden te zijn.

NRC Webpagina's
18 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)