U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
De verkramping van D66 op tv
Als de afbladdering van minister Borst als lijsttrekker van D66 ergens begonnen is, dan is het op de televisie. Een poosje geleden schreef ik in deze rubriek dat ik haar presentatie op tv tijdens belangrijke interviews, zoals een lang studiogesprek in Netwerk, vlak en onpersoonlijk vond. Ik zag hier een groot probleem voor D66 opdoemen. Daarna heeft ze op tv één geslaagd optreden gehad: het debat in oktober met kardinaal Simonis over het door hem beweerde verband tussen abortus-euthanasie en het recente straatgeweld.


T V   V O O R A F :


Cambodja lijdt in grote stilte
Pol Pot, de vroegere leider van de Rode Khmer, heeft nergens wroeging over. ,,Ik heb een zuiver geweten'', zei de architect van Democratisch Kampuchea - de naam van Cambodja tussen 1975 en eind 1979 - twee maanden geleden in een interview met een journalist van Far Eastern Economic Review. Onder Pol Pots bewind kwamen rond de twee miljoen mensen om het leven: door ontberingen als gevolg van gedwongen massaverhuizingen en dwangarbeid, en door uitroeiing in martelcentra.


F I L M   V O O R A F :


Everything You Always Wanted....
Everything You Always Wanted To Know about Sex* (*but Were Afraid To Ask), de derde speelfilm die Woody Allen maakte als regisseur-scenarist-acteur, heet gebaseerd te zijn op het gelijknamige, destijds in Amerika razendpopulaire sekshandboek van Dr. David Reuben. Maar de film is er eerder een ondeugend ironische reactie op: een parodie in zeven sketches over de menselijke fixatie op seks èn de manier waarop boeken, films en televisie met die preoccupaties omspringen. Tegelijkertijd parodieert Everything... een waaier van filmgenres, variërend van Antonioni via Orson Welles tot de 'gothic' griezelthriller.

NRC Webpagina's
18 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)