U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nog geen compromis over inkrimping varkensstapel
DEN HAAG, 18 DEC. De regeringsfracties hebben nog altijd geen oplossing gevonden voor hun meningsverschil over inkrimping van de varkensstapel. Pogingen van PvdA en VVD om met D66 een compromis te bereiken bleven ook vanmorgen zonder resultaat.

VNU wil uitgever Gouden Gids voor miljarden kopen
AMSTERDAM, 18 DEC. Uitgever VNU legt de laatste hand aan de miljardenovername van de uitgever van de Gouden Gidsen in Europa, ITT World Directories. Volgens verschillende bronnen dienen alleen nog enkele 'fiscale hobbels' te worden genomen.

Philips praat met Pieper over functie in top
ROTTERDAM, 18 DEC. De top van Philips wil de Nederlander R. Pieper aantrekken als lid van de raad van bestuur. Roel Pieper (41), nu nog tweede man bij de snelgroeiende Amerikaanse computerfabrikant Compaq, zou op termijn de belangrijkste kandidaat zijn voor de opvolging van Philips-president C. Boonstra (59).

Gesprek Albright met Netanyahu 'plezierig'
PARIJS, 18 DEC. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, heeft vanochtend in Parijs opnieuw gesproken met de Israelische premier, Benjamin Netanyahu. Albright deelde na afloop alleen mee dat het bijna drie uur durende gesprek ,,plezierig'' was verlopen.

Mbeki nieuwe voorzitter ANC
MAFIKENG, 18 DEC. De Zuid-Afrikaanse vice-president Thabo Mbeki is gisteren op het congres van het ANC gekozen tot nieuwe partijvoorzitter als opvolger van Nelson Mandela. De pogingen van Winnie Madikizela-Mandela om vice-voorzitter te worden, mislukten.

Geen onderzoek verkoop xtc
AMSTERDAM, 18 DEC. Het college van B en W van Amsterdam wil bij nader inzien toch geen onderzoek doen naar de verkoop van xtc. Zo'n onderzoek is volgens het college op dit moment namelijk ,,niet opportuun'', omdat xtc op lijst 1 van de Opiumwet staat en internationale regelgeving dit verbiedt.

Aegon verlaagt hypotheekrente
ROTTERDAM, 18 DEC. Verzekeringsmaatschappij Aegon verlaagt haar rente voor hypotheken met een rentevaste periode van vijf jaar of langer met 0,3 procent. Andere grote partijen op de hypotheekmarkt aarzelden vanmorgen nog. De rente op langlopende staatsleningen, die bepalend is voor hypotheektarieven, staat op het laagste punt sinds 1965.

NRC Webpagina's
18 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)