U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onderhandelingen EU met zes landen
De Europese Unie begint volgend jaar onderhandelingen over toetreding met Cyprus, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slovenië en Estland. Vijf andere kandidaten worden onderhandelingen in het vooruitzicht gesteld.


E C O N O M I E :


Falend beleid nekte kleine verzekeraar
De levensverzekeraar Vie d'Or die in 1993 op de fles ging, werd gekenmerkt door falend directiebeleid, belangenverstrengeling, meewerking aan (pogingen tot) belastingontduiking, tekort schietende controle door commissarissen en een krakende administratie.


H O O F D A R T I K E L :


Man van de wereld
Van Mierlo, de man die het stellen van vragen altijd belangrijker vond dan het geven van antwoorden. In die zin kan zijn ministerschap de afgelopen jaren een voorafspiegeling zijn voor de toekomst van D66: prettig om naar te kijken en te luisteren, soms aangebrand, nooit onzinnig, maar uiteindelijk net iets te weinig resultaatgericht.


S P O R T :


Top kandidaat voor IOC-zetel
Roeibestuurder Marc Top (41) heeft zich gisteren als vijfde Nederlander kandidaat gesteld voor een zetel in het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Wouter Huibregtsen, Ard Schenk, Erica Terpstra en Els van Breda Vriesman gingen hem de afgelopen weken voor.


C O L U M N :



Fax aan Frank & Ronald de Boer

B(r)oertjes,Volgende week verschijnt bij de Rotterdamse uitgever Lachman het eerste nummer van een miljonairsblad. Dertigduizend exemplaren worden rechtstreeks naar de doelgroep gestuurd. Wedden dat jullie ook zo'n glossy blaadje op de kokosmat vinden? Jullie zijn namelijk multi, aan alle kanten gevuld en moeten honderdtwintig worden om het op te kunnen krijgen.


Z A T E R D A G S B I J V O E G S E L :


Pulsende bewariërs
Het 'onzegbare' is gebeurd, zei J. de Hoop Scheffer dinsdag over de ambtenaren van het ministerie van Financiën die zich persoonlijke bezittingen van vermoorde joden toeëigenden. Het woord 'onzegbaar' vond de CDA -voorman zo mooi dat hij het wel vier keer herhaalde. Maar 'het' is al zo vaak gezegd, er zijn zelfs nieuwe woorden voor uitgevonden, waar boeken mee zijn volgeschreven en mensen mee zijn opgevoed.


NRC Webpagina's
13 DECEMBER 1997


Rabo telebankieren op Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)