U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Liro-archief bij joodse instelling
AMSTERDAM, 13 DEC. Overlevenden van de Holocaust en nabestaanden van joodse oorlogsslachtoffers krijgen de mogelijkheid het archief van de door de Duitsers bestuurde 'roofbank' Lippman-Rosenthal in te zien. Joodse organisaties, het ministerie van Financiën, de Rijksarchiefdienst en het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie (RIOD) zijn gisteren overeengekomen dat het archief in ieder geval een jaar lang zal worden beheerd door de stichting Joods Maatschappelijk Werk.

KPN beurt 1,7 miljard via verkoop Casema
ROTTERDAM, 13 DEC. Het grootste kabelnet van Nederland, Casema, komt definitief in handen van France Telecom. Het Franse telecombedrijf betaalt 1,7 miljard gulden aan eigenaar KPN. In een latere fase verwerft de Rabobank 5 procent van de aandelen Casema.

Kamer tegen te veel theorie in beroepsonderwijs
AMSTERDAM, 13 DEC. Een Kamermeerderheid van D66, VVD en CDA wil dat leerlingen op het laagste niveau van het voorbereidend beroepsonderwijs (VBO) niet langer worden lastiggevallen met de 15 theoretische vakken van de basisvorming. De fracties menen dat deze scholieren beter af zijn met praktijkgericht onderwijs.

Akkoord WTO over financiële dienstverlening
GENEVE, 13 DEC. De landen van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) hebben vannacht een akkoord bereikt over de vrijmaking van hun markten voor financiële dienstverlening. Het wachten was op de instemming van de Verenigde Staten, die pas na het verstrijken van verscheidene deadlines hun goedkeuring gaven.

Geen verschuiving bij stembus Aruba
ORANJESTAD, 13 DEC. De vervroegde parlementsverkiezingen die gisteren op Aruba zijn gehouden hebben dezelfde uitslag opgeleverd als de laatste verkiezingen in 1994. De Arubaanse Volkspartij van Eman houdt tien zetels, de MEP negen en de Organisacion Liberal Aruba twee.

Concurrentie vervoer uitgesteld
DEN HAAG, 13 DEC. Concurrentie in het streekvervoer is uitgesteld tot 1 januari 1999. Door een recente uitspraak van de rechter is het niet mogelijk op korte termijn concurrentie in het streekvervoer te introduceren, schrijft minister Jorritsma in een brief aan de Tweede Kamer.

Conflict varkens verscherpt
DEN HAAG, 13 DEC. De ministers van D66 zijn het oneens met de kabinetsbeslissing over de inkrimping van de varkensstapel. Het kabinet besloot vrijdag de eerdere plannen van minister Van Aartsen (Landbouw) aan te passen. Daardoor is het conflict verscherpt.

Coderekeningen bij effectenbank
ROTTERDAM, 13 DEC. Justitie heeft in het onderzoek naar beursfraude veertig zogeheten coderekeningen bij de effectenbank Bangert Pontier ontdekt. De identiteit van de meeste rekeninghouders is bij justitie bekend. De Friesland Bank, moeder van Bangert Pontier, bevestigt het bestaan van de rekeningen, veelal gebruikt voor zwart geld.

NRC Webpagina's
13 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)