U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Hoe dierlijk is (zinvol) geweld?
Bestaat er zoiets als 'zinvol geweld'? Dat vroeg het VPRO-duo Frans Bromet-Peter van Ingen zich de afgelopen weken af in zijn interessante serie Wat is nou... Vrijwel alle geraadpleegde deskundigen, en ook Bromet en Van Ingen zelf, kwamen tot de conclusie dat zinvol geweld mogelijk is. Ex-generaal Couzy sprak liever van 'militair noodzakelijk geweld' waarvoor hij twee hoofdredenen gaf om het toe te passen: verweer tegen aanvallen op het eigen land en tegen genocide.


T V   V O O R A F :


Motorpolitie speelt geen cowboytje
De politie Haaglanden heeft de pers ontdekt om het wel en wee van het korps op gepaste wijze naar buiten te brengen. Anderhalve week geleden werd een boek 'onder dienders' van de auteur M. Elias gepresenteerd. Ze mocht twee jaar meelopen met de politie en legde haar bevindingen vast. Veel schokkends leverde het boekwerkje niet op, maar dat was waarschijnlijk ook niet de bedoeling van de korpsleiding.


F I L M   V O O R A F :


Fritz the Cat
De uitbreng van Fritz the Cat in de bioscoop veroorzaakte in 1972 enige ophef. Tekenfilms waren tot dan toe een beschermd terrein geweest waar geweld uitsluitend in cartooneske (en dus onschuldige) vorm te zien was. Seks kwam er al helemaal niet aan te pas. Fritz the Cat brak met die traditie. De hoofdpersoon, een hitsige kater, laat geen gelegenheid onbenut om zich aan vrouwen te vergrijpen. Ook bleek voor het eerst dat getekende personages heftig kunnen bloeden.

NRC Webpagina's
11 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)