U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Belastingplan van volgende eeuw gepresenteerd
DEN HAAG, 11 DEC. Arbeid goedkoper, consumptie en milieuvervuiling duurder en andere heffing over de inkomsten uit vermogen. Dat is de rode draad van de nota 'Belastingen in de 21e eeuw: een verkenning' die vanmorgen door minister Zalm en staatssecretaris Vermeend (beiden van Financiën) is gepresenteerd. Het plan kan volgens minister Zalm op zijn vroegst in ,,2001 of 2002'' worden ingevoerd.

Justitie meldt 45 nieuwe verdachten in beursfraude
ROTTERDAM, 11 DEC. Justitie heeft in het beursfraudeschandaal een groep van 'ten minste' 45 nieuwe verdachten in het vizier. Zij zouden zich, net als de al eerder door het opsporingsteam geïdentificeerde groep, schuldig hebben gemaakt aan grootscheepse belastingfraude en aan het witwassen van met criminaliteit verkregen geld. Onder hen bevindt zich een aantal prominente Nederlanders. Dit heeft een direct bij het onderzoek betrokken bron bevestigd.

Chauffeurs winnen kort geding van Jorritsma
DEN HAAG, 11 DEC. Minister Jorritsma (Verkeer) mag alleen concurrentie invoeren in het openbaar vervoer, als ze de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden van al het huidige personeel garandeert. President A. van Delden van de Haagse rechtbank deed die uitspraak vanochtend in een kort geding, dat de Vervoersbonden FNV en CNV tegen Jorritsma hadden aangespannen.

Tarieven NS mogen omhoog van Kamer
DEN HAAG, 11 DEC. De Tweede Kamer gaat alsnog akkoord met de tariefsverhoging die de Nederlandse Spoorwegen voor volgend jaar hebben aangekondigd. Een motie van GroenLinks voor goedkopere treinkaartjes haalde het gisteren niet. Alleen de PvdA steunde GroenLinks.

'Koning' weer welkom in Italië
ROME, 11 DEC. De Italiaanse Kamer van Afgevaardigden heeft vanochtend een decreet aangenomen waarin het de leden van het vroegere koningshuis wordt toegestaan naar Italië terug te keren. De Italiaanse monarchie werd in 1946 na een referendum afgeschaft; de leden van de koninklijke familie werden in ballingschap gestuurd.

Koninginnedag 1998 in Zutphen en Doesburg
DEN HAAG, 11 DEC. Koningin Beatrix en prins Claus vieren volgend jaar Koninginnedag, 30 april, in de Gelderse gemeenten Doesburg en Zutphen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekendgemaakt. Doesburg, met 11.000 inwoners, en Zutphen, 34.000 inwoners, zijn voormalige Hanzesteden en fungeren van oudsher als handels- en administratief centrum.

Tas brugklasser veel te zwaar
VLAARDINGEN, 11 DEC. De schooltassen van brugklassers zijn veel zwaarder geworden sinds de invoering van de basisvorming in 1993. De tassen wegen gemiddeld elf kilo, terwijl de twaalfjarige leerlingen zelf zo'n 35 kilo zwaar zijn. ,,Onverantwoord'', aldus staatssecretaris Netelenbos (Onderwijs) gisteren bij de St. Jozefmavo in Vlaardingen.

Onderzoek vrije verkoop xtc
AMSTERDAM, 11 DEC. Burgemeester en wethouders van Amsterdam gaan onderzoeken onder welke voorwaarden gecontroleerde verkoop van xtc mogelijk is.

Philips wil in trein vaste zitplaatsen
ROTTERDAM, 11 DEC. Philips onderhandelt met de Nederlandse Spoorwegen over het reserveren van zitplaatsen in de trein van Eindhoven naar Amsterdam-Amstel en vice versa. In maart 1998 betrekt de top van Philips het tijdelijke nieuwe hoofdkantoor in de Rembrandttoren in Amsterdam.

NRC Webpagina's
11 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)