U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Polygram koopt filmcatalogus van Crédit Lyonnais
Polygram koopt voor 225 miljoen dollar (450 miljoen gulden) de rechten van 1.051 films uit de boedel van de Franse staatsbank Crédit Lyonnais. De aankoop wordt naar verwachting begin 1998 afgerond.



Nieuwe alliantie in Italiaanse telecom
Het Italiaanse staatselektriciteitsbedrijf Enel heeft samen met Deutsche Telekom en France Telecom een consortium gevormd dat wil proberen het tweede telefoonbedrijf van Italië te worden.



Dagelijkse cultuur
Wie op zijn televisie zoekt naar een equivalent van een kunstpagina van de krant, kan terecht op de Duitse culturele zender 3Sat. Daar loopt op werkdagen om 19.22 uur, met een herhaling om 1 uur 's nachts Kulturzeit. Het is een dagelijkse verzameling korte reportages en interviews van culturele of politiek-culturele snit.



Tabaksindustrie poogt reclamestop te omzeilen
Morgen stemmen de Europese ministers van Volksgezondheid over een verbod op tabaksreclame. Een volledige reclamestop is echter onmogelijk. Al jaren bouwen tabaksproducenten adressenbestanden op, waarmee het verbod in de toekomst kan worden omzeild.



Nog onzekerheid over zendmasten
Minister Jorritsma acht de kans klein dat de omstreden bouw van vier grote zendmasten in het dorp Radio Kootwijk op de Veluwe daadwerkelijk doorgaat. Dat zei ze gisteren aan de Tweede Kamer. Radiostation Delta Radio wil de 320 meter hoge zenders neerzetten om popmuziek naar de hele Benelux en Engeland te kunnen uitstralen.




Netscape en de zoekmachine Yahoo! staan bovenaan in de top 100 van de best bezochte websites. Bovenaan de lijst met de honderd meest gewaardeerde sites staat SeniorCom, een digitale ontmoetingsplaats voor ouderen, en Apple Computer. In de honderdste aflevering van Netstroom, dat alleen op de NRC Webpagina's verschijnt, verder 100 screensavers, 100 jaar radio, 100 gedichten, 100 filmvedettes en de wereld over 100 jaar.

(www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
3 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)