U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Joods archief gevonden in leeg Amsterdams pand
AMSTERDAM, 3 DEC. Een deel van het archief van de Duitse 'roofbank' Lippmann-Rosenthal is teruggevonden in een leegstaand pand aan de Herengracht in Amsterdam. Dit 'Liro-archief' bevat kaarten waarop staat aangegeven welke bezittingen joden in de Tweede Wereldoorlog bij deze bank hebben ingeleverd. Weekblad De Groene Amsterdammer meldt de vondst deze week.

Recordhulp van 55 miljard dollar voor Zuid-Korea
SINGAPORE, 3 DEC. Zuid-Korea heeft vandaag na drie dagen intensief onderhandelen eindelijk een definitief akkoord gesloten met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een reddingspakket van ruim 55 miljard dollar voor de in diepe crisis verkerende nationale economie.

Geen aanklager fondsenwerving Clinton en Gore
WASHINGTON, 3 DEC. De Amerikaanse minister van Justitie, Janet Reno, stelt geen onafhankelijke aanklager aan om de fondsenwerving van president Clinton en vice-president Gore te onderzoeken. Reno stelt dat er onvoldoende bewijs is dat zij de wet hebben overtreden bij het vullen van hun verkiezingskas.

Zes Amsterdamse parkeergeldophalers gearresteerd
AMSTERDAM, 3 DEC. De politie van Amsterdam heeft gisteren zes geldophalers van de gemeentelijke dienst Stadstoezicht gearresteerd op verdenking van diefstal van grote sommen geld uit parkeerautomaten. De schade voor de gemeente Amsterdam bedraagt volgens een voorlopige schatting van de politie ten minste vijf miljoen gulden.

Sloop dreigt voor Bijlmerbajes
DEN HAAG, 3 DEC. Het ministerie van Justitie onderzoekt of de Bijlmerbajes moet worden gesloopt, gerenoveerd of opnieuw gebouwd. Half december wordt daarover een beslissing genomen. De penitentiaire inrichting Over-Amstel, zoals de gevangenis officieel heet, is nog geen twintig jaar oud.

Senaat tegen vorming stadsprovincie
DEN HAAG, 3 DEC. Een meerderheid van de Eerste Kamer voelt niets voor het wetsvoorstel dat de komst van de stadsprovincie moet regelen. De kans is daardoor klein dat de speciale wet die de invoering ervan regelt nog deze kabinetsperiode kan worden aangenomen.

Pakistaanse president treedt af
NEW DELHI, 3 DEC. De constitutionele crisis in Pakistan is gisteren tot een climax gekomen met het aftreden van president Farooq Ahmed Leghari. Hiermee lijkt premier Nawaz Sharif als overwinnaar uit het conflict tevoorschijn te komen, met kennelijke instemming van het traditioneel machtige Pakistaanse leger.

Algerijnse moslim-extremisten onderling slaags
ALGIERS, 3 DEC. Bij gevechten tussen Algerijnse moslim-extremisten onderling zijn de afgelopen dagen 250 strijders om het leven gekomen, zo melden Algerijnse kranten vandaag. De strijd zou in de Mitidja-vlakte ten zuiden van Algiers gaan tussen strijders van de militaire vleugel van het Front van Islamitische Redding (FIS), en de nog gewelddadiger Gewapende Islamitische Groep (GIA).

Concertgebouworkest verhindert veiling brieven beroemde componisten
AMSTERDAM, 3 DEC. Het Concertgebouworkest heeft beslag gelegd op een belangrijke en kostbare collectie van zo'n honderd brieven die componisten als Mahler, Debussy, Grieg en Strauss ooit schreven aan het orkest. De brieven, die waren verdwenen uit het orkestarchief, zouden vanavond in Haarlem worden geveild.

Bouscholte geeft op als schipper in zeilrace
FREMANTLE, 3 DEC. Hans Bouscholte is vandaag opgestapt als schipper van de BrunelSunergy, het Nederlandse zeilschip in de internationale Whitbread-zeilrace. Na de teleurstellend verlopen eerste twee etappes maakt Bouscholte naar verwachting plaats voor Roy Heiner.

NRC Webpagina's
3 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)