U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Universiteit onderzoekt chip tegen geweld op tv
De Universiteit Twente begint volgend jaar met een experiment met een zogeheten geweldchip in de televisie. De speciale elektronica moet voorkomen dat kinderen programma's te zien krijgen waar, volgens de ouders, te veel geweld in voorkomt.



De slag om de surfende kiezer
Partijen en politici ontdekken Internet als middel om kiezers te bereiken. Vooralsnog met wisselend succes.



Omroep BNN wil vooral jongeren
De publieke omroep die televisiepresentator Bart de Graaff wil oprichten, BBN, heeft een beleidsplan ingediend bij staatssecretaris Nuis (Media).



Veluwe komt in het geweer tegen hoge zendmasten
Het protest tegen de plaatsing van vier zendmasten bij Radio Kootwijk is in een stroomversnelling gekomen.



De nee-zegger had gelijk
De radio-uitzending van de VPRO op 9 november, over de verbindingen van hoofdredacties met inlichtingendiensten in de periode van de Koude Oorlog - waarin ik samen met de historicus Paul Koedijk, de Dezer Dagen columnist van deze krant J.L. Heldring en de gepensioneerde BVD -voorlichter C.van den Heuvel optrad - heeft het effect van een sneeuwbal gekregen. Als degene die de uitzending heeft aangezwengeld en er in 1959/196O bijstond en naar keek is het nuttig in het kort op een rij te zetten wat er echt is gebeurd.



Magere plot van spel Riven
Op een cd-rom past zo'n 500 megabyte aan gegevens. Riven, de opvolger van het avonturenspel Myst, wordt op vijf cd-roms geleverd. Het spel is dus zo groot als een flinke harde schijf van een nieuwe PC.




Thinkquest is een jaarlijkse wedstrijd om scholieren van over de hele wereld te stimuleren educatieve websites te maken. Deelnemers kunnen geldprijzen winnen in verschillende categorieën, zoals kunst en literatuur. De hoofdprijs gaat naar de beste site in alle categorieën. Dit jaar was dat een Nederlander met zijn site over het Himalaya-gebergte. Op de site van Thinkquest zijn de projecten van alle winnaars te bekijken, waaronder een virtuele muziekschool, vrouwen in de geschiedenis van Alaska en landmijnen.

(io.advanced.org/thinkquest/tq97winners.html)

NRC Webpagina's
28 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)