U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Korea vraagt hulp van Japan in crisis
Zuid-Korea is besprekingen begonnen over Japanse deelname aan een noodpakket om de Koreaanse financiële crisis te bezweren. Minister van Financiën Lim Chang-yuel is vanmorgen met dat doel naar Japan gereisd.


E C O N O M I E :


STE niet blij met publieke beursmelding
De Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) is niet blij met het voorstel van beursbedrijf Amsterdam Exchanges (AEX) om met regelmaat publiek te maken hoeveel ongebruikelijk transacties zijn gemeld bij dit toezichtsorgaan.


H O O F D A R T I K E L :


Wapens
De taal die de Amerikaanse minister van Defensie, William Cohen, bezigt roept herinneringen op aan de donkerste tijden van de Koude Oorlog, toen mensen in Europa en Amerika hamsterden en de BB (Bescherming Bevolking) voor zichzelf atoomvrije schuilplaatsen liet bouwen. De minister ziet in de Nationale Garde, zoiets als hier destijds de Nationale Reserve, een club die bij uitstek geschikt is om de burgerij voor te gaan bij de beveiliging tegen aanvallen met gifgas of epidemieën verwekkende wapens. De bewindsman vreest namelijk niet alleen zogenoemde schurkenstaten als Irak en Libië, maar nog meer terroristen die in Amerika zelf hun slag slaan.


S P O R T :


PSV werpt schroom te laat van zich af
De voetballiefhebbers in de Oekraïne raken niet uitgepraat over het wonder van Dinamo Kiev. Trainer Valeri Lobanovski is al bijna heilig verklaard. Zeker nadat zijn club zich gisteren dankzij een 1-1 gelijkspel tegen PSV had geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League.


NRC Webpagina's
28 NOVEMBER 1997


Rabo telebankieren op Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)