U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
VPRO tracteert jeugd op griezelige en echte tv
Hoe zou het zijn als je vader en moeder allebei blind zijn? Of als je twee moeders hebt in plaats van een vader en een moeder?
In de zesdelige documentaireserie Anders dan anders? die de VPRO vanaf zondag uitzendt, vertelt een aantal kinderen over hun leven in een gezinssituatie die afwijkt van de 'normale'.


T V   V O O R A F :


Het mysterie Von Trier blijft in tact
Er zijn niet zo veel Europese filmregisseurs meer over, die met elke nieuwe film grote verwachtingen wekken, auteurs met een herkenbare eigen stijl en een reputatie die strekt tot buiten de harde kern van bezoekers van internationale filmfestivals. Lars von Trier, maker van vijf lange speelfilms, waaronder het bewonderde en omstreden Breaking the Waves (1996), bezoekt zelden filmfestivals, naar hij beweert wegens reisangst, een van zijn vele fobieën, maar ook staat hij haast nooit een interview toe.


F I L M   V O O R A F :


Pulp Fiction
Puristen prefereren zijn veel strakkere en stijlvolle debuut Reservoir Dogs (1992), maar het was Pulp Fiction waarmee Quentin Tarantino binnen één seizoen veranderde in de coolste filmregisseur van de jaren negentig.

NRC Webpagina's
4 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)