U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Cappuccino. Een verslag van het internationale rampenbestrijdingscongres in Den Haag, Frenk van der Linden over zijn boek over de Chinese jeugdcultuur en de wekelijkse column van Felix Rottenberg. Radio 2, 09.00-12.00u.

Middagconcert. Werken van Mozart en Schubert, uitgevoerd door het Groot Omroepkoor en het Radio Kamer Orkest o.l.v. Ton Koopman. Solisten o.a.: Isabel Rey, sopraan, Elisabeth von Magnus, alt en Gerd Turk, tenor. Radio 4, 14.04-16.00u.

Avondconcert/Opera live. Rechtstreeks uitgezonden concert van Norma, opera van Bellini, uitgevoerd door het Orkest van de Chicago Lyric Opera o.l.v. Carlo Rizzi. Solisten o.a.: June Anderson, sopraan, Robynne Redmond, mezzosopraan en Richard Margison, tenor. Radio 4, 19.02-22.30u.

Volgspot-live. In deze aflevering een dubbelconcert van de Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud en de Portugese zanger, componist en tekstschrijver Fernando Lameirinhas. Dit duo geeft deze maand een aantal concerten onder de titel Eigentijdse Fado en Vlaamse Soul. Verder optredens van de Rotterdamse groep Hips - waarvan deze zomer The Bigger, the Better de tweede cd verscheen - en Erik Brey die zestien jaar lang deel uitmaakte van de groep Purper, maar dit seizoen besloot solo te gaan. Radio 2, 22.04-0.00u.

ZONDAG

O.V.T. Slot van de tweedelige Spoor Terug-documentaire over zangeres Coby Schreijer, de vrouwelijke troubadour die in de jaren zestig een eigen theater in Haarlem had en feministische liederen schreef. Radio 4, 10.04-12.00u.

VPRO Jazz op vier. Opname van het Jesse Ruller Quartet. Radio 4, 23.00-0.02u

MAANDAG

Hier en Nu radio. Pater Jan Heuft hield twee weken een dagboek bij over de gebeurtenissen in Algerije. Radio 1, 9.00-11.00u.

De Radio-5 documentaire: Reïncarnatie. Drama geschreven door Grigorin Gorin dat voor de radio bewerkt werd. Igor Zoejkov meent dat zijn dochter bezeten is door de geest van Lenin. Om haar ziel te redden moet Lenin alsnog worden begraven. Radio 5, 13.08-14.00u.

Easy Listening. Joe Jackson maakte samen met Suzanne Vega en opera zangeres Dawn Upshaw een eigen versie van De Zeven Doodzonden. Verder Fay Lovsky en haar Bande Dessinée, Paul Simon met een song voor het tienjarig bestaan van Sting's Rainforest Foundation en de nieuwe cd van Carmen Gomes. Radio 1 en 2, 00.02-02.00u.

NRC Webpagina's
4 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)