U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De Milliano wil CDA 'socialer gezicht' geven
HEEMSTEDE, 4 OKT. Jacques de Milliano, nummer acht op de kandidatenlijst voor de Tweede-Kamerfractie van het CDA, wil het volgens hem gebrekkige 'sociale gezicht' van het CDA door een partijdiscussie aan de kaak stellen. ,,Ik ga voor het CDA, maar mijn hart zit links'', zegt de scheidend voorzitter van Artsen zonder Grenzen in een vraaggesprek met deze krant.

Sporters: seksueel misbruik door trainers hard straffen
ROTTERDAM, 4 OKT. De sportwereld heeft dringende behoefte aan strengere maatregelen tegen coaches die minderjarige sporters seksueel misbruiken. Namens de Koninklijke Nederlandse Gymnastiekbond pleit bestuurslid D. Sol voor ,,heldere richtlijnen van het openbaar ministerie'', zodat misbruikte sporters op evenveel bescherming kunnen rekenen als de daders.

Kroaten melden zich vrijwillig bij Haags tribunaal
ZAGREB, 4 OKT. Negen Bosnische Kroaten zullen zich maandag melden in Den Haag, bij het Tribunaal voor oorlogsmisdaden in voormalig Joegoslavië. Eerder dit jaar hadden de negen al laten weten zich vrijwillig te willen melden als ze een ,,snel een eerlijk'' proces zouden krijgen.

Op verzoek VS arrestaties Aruba
ROTTERDAM, 4 OKT. Op verzoek van de Verenigde Staten zijn gisteren op Aruba vier vooraanstaande Arubaanse zakenlieden aangehouden in afwachting van uitlevering aan Amerika. Twee verdachten behoren tot de familie M., die onder meer een radiostation en de grootste krant op het eiland bezit.

'Warmoesstraat' was even dicht
AMSTERDAM, 4 OKT. Agenten van het Amsterdamse politiebureau Warmoesstraat staakten gisteren twee uur hun werkzaamheden, toen bekend werd dat de voorlopige hechtenis van een 38-jarige hoofdagent in de zaak-Van Driel met dertig dagen is verlengd.

Familie Gümüs is vertrokken
AMSTERDAM, 4 OKT. De Turkse familie Gümüs is gisteravond vanaf Schiphol naar Turkije vertrokken. In de Amsterdamse gemeenteraad bestaat een vergevorderd plan om een studiefonds voor de kinderen van de familie op te richten.

Kapvergunning ingetrokken
JAKARTA, 4 OKT. De Indonesische regering heeft de kapvergunning van 29 bosbouwbedrijven op Kalimantan en Sumatra ingetrokken. De bedrijven zouden onvoldoende hebben aangetoond dat ze onschuldig zijn aan brandstichting. Het is voor het eerst dat de regering maatregelen neemt tegen de veroorzakers van de bosbranden die Indonesië nu al weken teisteren.

'Karakter' krijgt Gouden Kalf
UTRECHT, 4 OKT. 'Karakter' is op het Nederlands Filmgala in Utrecht gisteravond onderscheiden met het Gouden Kalf voor de beste lange speelfilm van dit jaar. Producent Laurens Geels ontving het beeldje uit handen van eregaste Monique van de Ven. 'Karakter' is gebaseerd op de gelijknamige roman van F. Bordewijk.

NRC Webpagina's
4 OKTOBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)