U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Honderden onveilige Boeings vliegen nog
Over de hele wereld vliegen nog 640 oudere Boeings 747 met dezelfde onveilige constructie die vijf jaar geleden de ramp met het vrachtvliegtuig van El Al in de Bijlmer veroorzaakte. Dit heeft fabrikant Boeing desgevraagd meegedeeld.


E C O N O M I E :


Doden van biggen stopt op 20 oktober
Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en de veeartsen, die afgelopen zomer al dreigden het doden van biggen te staken, zijn overeengekomen dat daar uiterlijk op 20 oktober een eind aan komt.


H O O F D A R T I K E L :


Schatkistbewaarder
IN DE ARENA VAN DE politieke wedstrijd heeft Gerrit Zalm ook een aantal keren verloren. Dit neemt niet weg dat hij als schatkistbewaarder op een geslaagd ministerschap kan terugkijken. Zalm blijft een radicalist, maar hij is ook een realist. En hij telt zijn zegeningen.


S P O R T :


'Pact van Eindhoven' kent vooral winnaars
Professionals en amateurs strijden in Oosterhout om de hoofdprijs van het eerste wereldbekertoernooi driebanden. Twee maanden na het 'Pact van Eindhoven' is de biljartsport eindelijk verlost van schorsingen en conflicten.


C O L U M N :


Fax aan De burgemeester van IJsselstein
Afgelopen dinsdag was ik toevallig in uw dorp en mijn oog viel op de voorpagina van het Utrechts Nieuwsblad. Deze krant meldde dat u op een feestavondje van het gemeentepersoneel tijdens een cabaretsketch over de leeglopende katholieke kerk naar voren bent gestormd en de voorstelling hebt stilgelegd. Fantastisch. Wat was ik graag die cabaretier geweest.


Z a t e r d a g s B i j v o e g s e l :


Bestendige relaties
Met de helden uit mijn kinderboeken onderhoud ik iets wat premier Kok waarschijnlijk 'een bestendige relatie' noemt. Zolang ik me kan heugen horen Winnetou en Old Shatterhand, Remi en Capi, Bolke en Winnie, Hajo, Rolf en Padde, Wim en Jet, Dik en Pietje, Sietse en Hielke bij mij en ik weet zeker dat het nooit of te nimmer uit zal gaan tussen ons.


NRC Webpagina's
4 OKTOBER 1997


Rabobank

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)