U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kabinetscrisis na overleg bezworen
Een dreigende crisis in de paarse coalitie is begin deze middag bezworen na spoedoverleg tussen de leiders van de regeringspartijen. Het paarse kabinet was vannacht onverwacht in gevaar gekomen, nadat vice-premier en minister Van Mierlo (D66, Buitenlandse Zaken) van de VVD-fractie had geëist dat zij haar kritiek op het niet-aanhouden van de Surinaamse ex-legerleider Bouterse zou inslikken.


E C O N O M I E :


Twee grote overnemingen Hagemeyer
Handelshuis Hagemeyer heeft twee grote overnamen aangekondigd: de groothandelsdochter van het Zweedse industriële bedrijf ABB (1,3 miljard gulden omzet) en een handelsbedrijf in het Verre Oosten van grootaandeelhouder First Pacific in Hongkong.


H O O F D A R T I K E L :


Bouterse
De Nederlandse afweging is bepaald verdedigbaar. Ook al verdient het resultaat geen schoonheidsprijs: Bouterse is voorlopig niet gepakt en de verhouding tussen de departementen van Justitie en Buitenlandse Zaken kan er nauwelijks beter op zijn geworden. Aan de andere kant is de internationale attentiewaarde van het Nederlandse signaleringsverzoek onmiskenbaar gestegen.


S P O R T :


Schalken gaat voor niemand meer opzij
De Limburger Sjeng Schalken is met zijn winst op het tennistoernooi in Boston in de tennis-topvijftig teruggekeerd en versloeg gisteravond in de US Open landgenoot Dennis van Scheppingen in drie sets (6-4, 6-3 en 6-4).


C O L U M N :


Hoe lang is de sterke arm
Heel veel mensen, hoeveel weten we niet, willen de Surinaamse Adviseur van Staat D. Bouterse graag voor de rechter zien, omdat hij wordt verdacht van drugssmokkel. Veel andere mensen willen dit niet, omdat ze hem als hun politieke leider beschouwen. Als er ministers zijn die Bouterse willen arresteren, dat voornemen laten varen omdat hij nu eenmaal door zovelen als politiek leider wordt beschouwd, en daardoor een politieke factor is, laten die bewindslieden een politiek belang boven recht gaan. Er zijn omstandigheden waaronder dat wenselijk is. Het opportuniteitsbeginsel voorziet in zulke situaties, zonder dat iedere situatie nauwkeurig bij voorbaat kan worden omschreven. Dat kan ook niet; daarvoor is het opportuniteit.

F I L M & V I D E O :


The Quiet Room Rolf de Heer
Kijken in het hoofd van een opstandig zevenjarig meisje

Fourbi Alain Tanner
Hoogdravend Zwitsers portret 'Generation X'

Conspiracy Theory Richard Donner
Paranoïde Gibson in doorsneethriller

Don't Look Back Geoff Murphy
Billy Bob Thornton: vervaarlijk provinciaal

Filmfestival Venetië
Vier verschillende versies van dezelfde schrijver

Hitchcock
Strangers on a Train

De Sterren
Eric Stoltz

NRC Webpagina's
27 AUGUSTUS 1997

Autolease Holland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)