U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Pesterijen met dodelijke afloop
Hoe behandel je als omroep één onderwerp dat je uitputtend wilt analyseren? De VPRO kiest graag voor thema-avonden, de BBC deelt mijn voorkeur: het als een feuilleton uitsmeren over drie, vier avonden in delen van hooguit een uur. Misschien gaat de BBC daarbij van de ongeschreven wet uit dat de concentratie van de kijker-luisteraar al na twintig minuten slijtage begint te vertonen.


T V   V O O R A F :


Herrie op twintig jaar Uitmarkt
Toen het Cisca, de voorloper van het Amsterdams Uit Buro, in augustus 1978 voor het eerst een Uitmarkt organiseerde - één tent op het Leidseplein, één podium in Americain, één buitenpodium en niet meer dan negentien informatiekraampjes - was het evenement rechtstreeks gekoppeld aan de kaartverkoop voor het komende theaterseizoen.


F I L M   V O O R A F :


Ninotchka
In het filiaal van de Amsterdamse videotheek Movie Centre aan de Overom staat Ninotchka (1939) van Ernst Lubitsch tussen de ruime verzameling horrorfilms op het plankje 'Bela Lugosi'. De onvergetelijke komedie met Greta Garbo, die destijds werd geafficheerd als de film waarin 'Garbo laughs!', krijgt daarmee een onverwachte cultstatus.

NRC Webpagina's
27 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)