` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Noord-Korea uit VN-verdrag mensenrechten
GENEVE, 27 AUG. Noord-Korea trekt zich terug uit het VN-verdrag voor de rechten van de mens. De regering in Pyongyang is woedend over een vorige week aangenomen resolutie door een VN-panel van deskundigen waarin Noord-Korea wordt veroordeeld wegens grove schendingen van de mensenrechten. Twee hoge Noord-Koreaanse diplomaten hebben gisteren politiek asiel gekregen in de VS.

Palestijn mag naar Nederland
TEL AVIV, 27 AUG. Het Israelische leger heeft gisteren de 35-jarige Palestijn Imad Sabi na 20 maanden administratieve hechtenis in de gelegenheid gesteld naar Nederland te vertrekken om zijn studie aan het Instute for Social Studies in Den Haag voort te zetten.

Steun Nederland voor haven Egypte
DEN HAAG, 27 AUG. Het Nederlandse bedrijfsleven bereidt een miljardenproject voor om oostelijk van de Egyptische stad Port Saïd een nieuwe haven te bouwen, met een stad en een industriële vrijhandelszone.

Van Tijn weg bij VN wegens ziekte
AMSTERDAM, 27 AUG. Hoofdredacteur Joop van Tijn van Vrij Nederland heeft zijn redactie vandaag meegedeeld dat hij zijn functie binnenkort neerlegt. Twee weken geleden werd bij hem een onbehandelbare kwaadaardige tumor in de slokdarm geconstateerd.

Dylan gaat voor de paus zingen
ROME, 27 AUG. De Amerikaanse zanger Bob Dylan gaat op 27 september voor paus Johannes Paulus II zingen. Op verzoek van het Vaticaan geeft Dylan dan in Bologna een concert voor een massa jongeren en de paus.

Kabinet Antillen naar Binnenlandse Zaken verplaatst
DEN HAAG, 27 AUG. Het Kabinet voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken (KabNA) wordt zo snel mogelijk overgeheveld naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Aan de naam van dit departement zal nog voor de verkiezingen van mei '98 Koninkrijkszaken worden toegevoegd. Bij de overheveling zal KabNA grondig worden gereorganiseerd. De ministerraad stemt vermoedelijk vrijdag in met dit voorstel van de ministers Dijkstal (Binnenlandse Zaken) en Voorhoeve (Antilliaanse en Arubaanse Zaken), zo melden bronnen in Den Haag.

NRC Webpagina's
27 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)