U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Watersnood bij de Oder breidt zich uit
De catastrofe met het hoge water van de Oder in het oosten van Duitsland laat zich nauwelijks bedwingen. In de 170 kilometer lange streek langs de Oder in Brandenburg dreigen de dijken het op diverse punten te begeven. In Oderbruch, ten noorden van Frankfurt aan de Oder,is de situatie het meest kritiek. De evacuatie is in volle gang.


E C O N O M I E :


EU akkoord met vliegtuigfusie
De Europese Unie heeft gisteren haar definitieve goedkeuring verleend aan de fusie tussen de Amerikaanse vliegtuigbouwers Boeing en McDonell Douglas. Dat gebeurde nadat een adviescomité van deskundigen uit vijftien EU-landen een positief advies had uitgebracht over de fusie.


H O O F D A R T I K E L :


Jeugdkampementen en boefjesbank
Lubbers-kampementen werden ze genoemd, naar de vorige minister-president die in 1993 een opmerkelijk initiatief lanceerde voor de heropvoeding van jeugdige criminelen. Een welhaast militair programma van inspannende activiteiten en strakke regelmaat zou een gat in de markt kunnen dichten. Nu blijkt uit een evaluatie dat deze speciale aanpak te weinig toevoegt aan al bestaande projecten. Minister Sorgdrager (Justitie) gaat de kampementen dan ook sluiten.


S P O R T :


Bart Voskamp gediskwalificeerd
Bart Voskamp is in de negentiende etappe van de Tour de France als winnaar gediskwalificeerd. Ook de Duitser Jens Heppner, met wie hij volgens de jury een onreglementaire eindsprint uitvocht, is teruggezet in het dagklassement.


C O L U M N :


Wereldnieuws


Z O M E R H I T S :


Hoe het broeide in de droogte
Ook wie nooit naar de Top 40 luistert, kent ze. Overal klinken de zomerhits, in de straten en op de stranden, in de cafés en in de winkels. Deze week de soundtrack van de schroeiend hete zomer van 1976.

NRC Webpagina's
26 JULI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)