U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    A C H T E R P A G I N A  
NIEUWS   | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

WERELDNIEUWS

logo Wereldnieuws BROEKZAK VOL DROMEN

Mode-ontwerper Gianni Versace had moed, vindt Madonna. De moed om een luxueuze levensstijl erop na te houden, met huizen vol marmeren beelden van Griekse goden (,,of gewoon Italiaanse kanjers''), antieke boeken, schilderijen van oude meesters en bedienden die elk rondslingerend kledingstuk meteen vervangen door een Versace-ontwerp. Meer moed dan Madonna, die zegt veel te praktisch te zijn ingesteld voor zo'n extravagante levensstijl. In het weekblad Time schrijft ze deze week een ode aan haar vriend, de onlangs vermoorde Italiaans-Amerikaanse Versace. Ze beschrijft hoe ze geïnspireerd raakte door in zijn bed te slapen (,,zonder hem natuurlijk'') en hoe extatisch Versace reageerde toen hij de blauwgelakte teennagels van Madonna's dochter Lourdes onder ogen kreeg tijdens een etentje. Van haar yoga-leraar, die zij Versace ook aanraadde, leerde ze dat het leven oneindig is. 'I'm inclined to agree.' Ook al is Versaces leven op aarde voorbij, zijn geest leeft voort, schrijft ze. Ze zal hem missen. ,,Maar in mijn Versace-spijkerbroek heb ik een broekzak vol dromen, en die gaan nergens heen.''

BETAALDE LIEFDE.

De Amerikaanse tovenaar David Copperfield heeft bij de rechtbank in Los Angeles een rechtszaak aangespannen tegen het Franse blad Paris Match. Het roddelblad had geschreven dat Copperfield de fotomodel Claudia Schiffer betaalde om te doen alsof ze een relatie met hem heeft. Hij eist zestig miljoen gulden schadevergoeding, die hij onder andere aan liefdadigheidsinstellingen zegt te zullen geven. Volgens Copperfield zal Schiffer een eigen zaak aanspannen. ,,Copperfield en Schiffer zijn elkaar tegen gekomen tijdens hun werk, ze zijn verliefd geworden en zijn voornemens te trouwen'', aldus zijn advocaat.

FEESTJE.

Gitarist en componist Noel Gallagher van de Britse popgroep Oasis is samen met zijn vrouw uitgenodigd voor een tuinfeest eind juli ten huize van de Britse premier Tony Blair. Of het enfant terrible van de Britse popwereld er heen gaat is nog niet duidelijk. Gallaghar heeft nog niet gereageerd op de uitnodiging. Verder heeft Blair showbusiness-sterren uitgenodigd die bekendstaan om hun sympathie voor de Labour-regering, onder wie de acteur Michael Caine. Die dreigde eerder nog te emigreren als Labour aan de macht zou komen in Groot-Brittannië, maar is nu helemaal bekeerd tot het 'blairisme'. Ook de directeur van de platenmaatschappij van Oasis is uitgenodigd; hij gaf in maart 50.000 pond voor de verkiezingscampagne van Labour. Het bureau van premier Blair meldt overigens dat het tuinfeest niet exclusief voor leden van de showbusiness is, maar een ,,normale receptie zoals ook de vorige premier John Major die wel eens gaf''.

EXPLOITATIE.

Ze geloven in de naam Ronald Reagan. De Amerikaanse plaatsjes Eureka, Tampico en Dixon in de staat Illinois zullen voortaan de naam van de oud-president inzetten als marketinginstrument om toeristen te trekken. Zijn roots liggen er en de wereld zal het weten. Een Ronald Reagan Roadway moet de belangrijke plekken uit zijn jeugd in de regio met elkaar verbinden. Hij is geboren in Tampico, groeide op vlakbij Dixon en maakte het Eureka-college af. De drie stadjes liggen zo'n 145 kilometer ten westen van Chicago.

ADEL.

De Amerikaanse actrice Jamie Lee Curtis was deze week in het Engelse Hogerhuis om de installatie van haar man, de vijfde Baron Haden-Guest, bij te wonen. Zij zou haar nieuwe titel 'barones' alleen gebruiken om tafels in sjieke restaurants te bemachtigen. Met hun 11-jarige geadopteerde dochter Annie volgde ze vanaf de bezoekersgalerij de ceremonie. Tot vorig jaar was Baron Haden-Guest een gewone acteur en scenarioschrijver. Hij heeft zijn titel geërfd van zijn Engelse vader die in april overleed.

HERSTEL.

Moeder Theresa is deze week teruggekomen van haar eerste buitenlandse reis na haar herstel van een ernstige ziekte vorig jaar. Ze zal haar werk met de armsten van Calcutta hervatten. De 86-jarige katholieke non voelt zich 'prima'. Ze had de paus bezocht in Rome en was verder in Polen en de Verenigde Staten geweest.

Onder redactie van FREDERIEK WEEDA

NRC Webpagina's
25 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)