U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Rode planeet blijkt ook nog te roesten
Schuif op, Star Trek, en laat de grote jongens spelen. Nu het karretje Sojourner voor de NASA boodschappen doet op Mars, hebben we geen tijd voor buitenaardse betweters met punt-oren, of politiek correcte paragnostes in laag uitgesneden trappelpakjes. Dit is het echte werk, de echte laatste frontier - waar nog geen winkelkar eerder is gegaan.


T V   V O O R A F :


Zoektocht naar echte dader
Kan het waar zijn dat televisiekijkers niet meer weten waar zij aan toe zijn zonder dat de muziek het aangeeft? In Madson, de zesdelige dramaserie waarmee de VPRO begint, is dat blijkbaar het geval, op ergerniswekkende wijze. Onder de actiescènes en de ondeugende momenten is de muziek, hoofdzakelijk gespeeld door een trio, een opgewekt soort, Brubeck-achtige jazz. Voor de scènes in een ziekenhuis en bij een graf wordt aan het trieste piano-geruis een weemoedige cello toegevoegd. Dit valt des te meer op, daar er zoveel tijd is om op zulke details te letten.


F I L M   V O O R A F :


Prospero's Books
Voor sommigen was Prospero's Books van cineast Peter Greenaway in 1991 een meesterwerk van moderne cinema. Door middel van nieuwe computertechnieken komen scènes van een bladzijde af tot leven. Een opera-achtige verfilming van 'The Tempest', met de toen 87-jarige John Gielgud als de tovenaar Prospero èn de woordkunstenaar Shakespeare. In de vormgeving van de Nederlanders Ben van Os en Jan Roelfs roept Greenaway met verbluffende videotrucage de in 24 boeken opgeslagen menselijke kennis op en laat rede en magie een bizar gevecht met elkaar voeren. Niet eerder werd de audiovisuele technologie zo uitputtend benut.

NRC Webpagina's
8 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)