` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

ING biedt ruim 4 miljard voor verzekeraar VS
ROTTERDAM, 8 JULI. Bank en verzekeraar ING doet een bod ter waarde van omgerekend 4,3 miljard gulden op de aandelen van de Amerikaanse levensverzekeraar Equitable of Iowa. Dat heeft het Nederlandse financiële concern vanochtend bekendgemaakt. ING (3,3 miljard gulden netto winst vorig jaar, ruim 58.000 medewerkers) joeg al langer op een Amerikaanse verzekeraar om zijn huidige activiteiten ter plekke te versterken. Door de overname van de verzekeraar in Iowa (700 medewerkers), die pensioenverzekeringen verkoopt aan mensen uit de middenklasse, verdubbelt ING zijn Amerikaanse verzekeringsactiviteiten. Eind vorig jaar deed concurrent Aegon ook een Amerikaanse overname, die afgaand op het overnamebedrag groter was dan deze ING-aankoop.

Negen doden bij betogingen van oppositie in Kenia
NAIROBI, 8 JULI. Ten minste negen mensen zijn gisteren in Kenia om het leven gekomen tijdens de meest gewelddadige botsingen tussen politie en betogers in zeven jaar. Zij kwamen om toen demonstranten die de slachtoffers van politiegeweld in 1990 wilden herdenken in botsing kwamen met politie-eenheden.

Kortere wachtlijst gezondheidszorg kost 431 miljoen
RIJSWIJK, 8 JULI. Het terugbrengen van de wachtdagen in de Nederlandse gezondheidszorg tot een aanvaardbaar niveau vergt maatregelen ter waarde van 431 miljoen gulden. Minister Borst (Volksgezondheid) heeft de ziekenhuizen hiervoor onlangs vijftig miljoen toegezegd. Dat blijkt uit een ontwerpnotitie. Er staan 450.000 patiënten op wachtlijsten. De wachttijd beloopt gemiddeld 58 dagen. 24 dagen daarvan zijn aanvaardbaar, maar de resterende 34 dagen zijn zeer riskant voor de patiënt.

India: 22 doden bij aanslag trein
NEW DELHI, 8 JULI. Bij een bomaanslag op een trein in de noordelijke Indiase deelstaat Punjab zijn vanochtend 22 mensen om het leven gekomen. Ten minste 45 reizigers raakten gewond van wie zes zeer ernstig, aldus het Indiase persbureau UNI.

Kipketer evenaart wereldrecord Coe
STOCKHOLM, 8 JULI. De Deense Keniaan Wilson Kipketer heeft gisteravond het oudste wereldrecord in de atletiek geëvenaard. Hij liep op de 800 meter bij de Grand Prix in Stockholm dezelfde tijd als de Engelsman Sebastian Coe zestien jaar geleden: 1.41,73 minuut.

Van Breukelen naar FC Utrecht
UTRECHT, 8 JULI. Hans van Breukelen keert terug in het betaalde voetbal. De voormalige doelman van FC Utrecht, PSV en het Nederlands elftal wordt technisch directeur bij FC Utrecht.

Live voetbalduels op betaal-tv
ROTTERDAM, 8 JULI. Rechtstreeks uitgezonden voetbalwedstrijden zijn vanaf komend seizoen alleen nog te zien op betaal-tv. Dat is het gevolg van een gisteren gesloten vijfjarige overeenkomst tussen Canal+ (voorheen FilmNet) en de Eredivisie NV.

NRC Webpagina's
8 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)