U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Was die ene fout bewust of gewoon een fout?
Sommige, al bekende dingen moeten toch af en toe weer eens gezegd worden: Skybox, het nieuwe project van de ploeg van Jiskefet, is - met grote voorsprong - het beste en origineelste wat de Nederlandse televisie in deze weken te bieden heeft. Met open mond kijk ik elke dinsdagavond naar de verrichtingen van de drie leden van het gezelschap, die zich in een Skybox hoog in het nieuwe Ajax-stadion overgeven aan het moderne leven.


R A D I O   V O O R A F :


Karel V is geen sigarenmerk
Onder veel historici heerst het misverstand dat geschiedenisonderwijs mensen wijzer, politiek verantwoordelijker en sociaal vaardiger maakt. Vandaar de vaak gehoorde klacht dat de jeugd niets meer van het verleden weet, en dat de overheid moet ingrijpen om het historisch besef als wonderolie door de kinderkelen te gieten.


F I L M   V O O R A F :


Little Buddha
Sommige mensen beweren dat een regisseur het best zijn eigen cultuur kan weergeven in zijn films. Dat een Nederlander de mooiste films maakt over Sinterklaas en niet over ruimtereizen en dat een Tsjech beter weemoedige films kan maken over de liefdes van een blondje dan een keiharde actiefilm.

NRC Webpagina's
2 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)