U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Liever een webpagina 'Hak een Wak'
Zeven scholieren maakten gisteren het laatste examen, Fries. Willen Friezen dat hun taal blijft leven, zegt Henk Kroes, voorzitter van de Vereniging De Elf Steden, dan moet het examen wel interessante teksten bevatten.



RTL4 wil meer jonge kijkers trekken
De commerciële televisiezender RTL4 gaat zijn programmering aanpassen om meer jongere kijkers te trekken. Naar de zender kijken nu relatief veel vijftig-plussers, een doelgroep die voor de meeste adverteerders niet interessant is.



Comité Rushdie krijgt geld van Nuis
Staatssecretaris Nuis van cultuur heeft een bedrag van 15.000 gulden toegezegd aan het netwerk van Europese Rushdie-comités. Het geld zal onder meer worden gebruikt voor publicaties en bijeenkomsten ten faveure van de nog altijd bedreigde Iraanse schrijver Salman Rushdie tegen wie acht jaar geleden door de toenmalige Iraanse leider ayatollah Khomeiny de fatwa werd uitgevaardigd wegens zijn boek The Satanic Verses.



Royaal kiezen uit nieuws
Na enkele jaren kwakkelen lijkt de Europese televisie-nieuwszender Euronews dan nu toch een nuttig gat in de markt te hebben gevonden: als headline-zender die elk kwartier het voornaamste internationale nieuws samenvat.



Website
De Digitale Stad organiseert vooruitlopend op het referendum een peiling over de aanleg van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn. Met stemadviezen van deskundigen. Zoals de projectleider van de Noord-Zuidlijn die aanraadt om voor de aanleg te stemmen omdat de trams overvol zijn. Tegenstanders wijzen op het gevaar van verzakkingen en de problemen voor de middenstand. Tot nu zijn de voorstanders in de meerderheid. (www.dds.nl/referendum)



NRC Webpagina's
28 MEI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)