` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Europa en VS pakken fraude en drugshandel aan
DEN HAAG, 28 MEI. De Europese Unie en de Verenigde Staten gaan samenwerken bij de bestrijding van internationale fraude en van de handel in grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor de produktie van chemische drugs als xtc. Premier Kok en de Amerikaanse president, Clinton, kondigden vanmiddag tijdens een persconferentie ook aan dat binnen enkele dagen een akkoord zal worden bereikt over de wederzijdse erkenning van technische keuringen tussen de EU en de VS.

Hof: Paula Jones mag Clinton nu al dagvaarden
WASHINGTON, 28 MEI. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft bepaald dat de rechtszaak die Paula Jones tegen president Clinton heeft aangespannen wegens ongewenste intimiteiten, niet uitgesteld hoeft te worden tot na zijn presidentschap. De uitspraak is een zware slag voor de president. In de Amerikaanse media overschaduwde dit nieuws de berichtgeving over Clintons Europese reis volledig.

Ruzie Rusland en Oekraïne voorbij
KIEV, 28 MEI. De Russische premier Tsjernomyrdin en de Oekraïense president Koetsjma hebben vandaag alle bilaterale problemen opgelost die een bezoek van president Jeltsin aan Kiev nog in de weg stonden, inclusief dat over de verdeling van de Zwarte Zee-vloot. Jeltsin gaat vrijdag naar Kiev.

Weer aanslag op oorlogsmonument
AMSTERDAM, 28 MEI. Het Auschwitz-monument in het Amsterdamse Wertheimpark dat Jan Wolkers heeft gemaakt ter herinnering aan de nazi-slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog, is weer beschadigd.

Samenwerking Europol en FBI
DEN HAAG, 28 MEI. Minister Sorgdrager (Justitie) wil dat Europa en de Verenigde Staten de internationale georganiseerde criminaliteit gezamenlijk gaan aanpakken. Sorgdrager heeft dat vandaag voorgesteld aan president Clinton. Sorgdrager vindt dat Europol en de FBI daartoe nauw moeten gaan samenwerken.

Verkiezingen blijven op 6 mei
DEN HAAG, 28 MEI. De datum van de Tweede Kamerverkiezingen blijft 6 mei 1998. VVD en CDA wilden die datum vervroegen omdat ze de daaraan voorafgaande week geen geschikte tijd vinden om campagne te voeren door Koninginnedag, de dodenherdenking en bevrijdingsdag.

Palestijnen laten journalist vrij
JERUZALEM, 28 MEI. De Palestijnse politie heeft gisteren de Palestijns-Amerikaanse journalist Daoud Kuttab vrijgelaten na een detentie van een week. De Verenigde Staten hadden het Palestijnse Gezag scherp gekritiseerd wegens Kuttabs aanhouding. Volgens mensenrechtengroepen paste de actie tegen Kuttab in het ,,patroon van pesterijen'' tegen journalisten en critici van het Palestijnse Gezag.

Luyendijk wint Indianapolis weer
INDIANAPOLIS, 28 MEI. De Nederlander Arie Luyendijk heeft gisteren voor de tweede keer de beroemde autorace van Indianapolis gewonnen.

NRC Webpagina's
28 MEI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)