U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Positie voorzitter EU wordt versterkt
De Europese staats- en regeringsleiders zijn het gisteren tijdens hun informele besprekingen in Noordwijk eens geworden over versterking van de positie van de voorzitter van de Europese Commissie.


E C O N O M I E :


Het Marshallplan (1947)
Op 5 juni 1947 hield George C. Marshall, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, een dramatische rede aan de Harvard-universiteit. De Tweede Wereldoorlog had Europa vernield en verdeeld. De nationale economieën waren er onttakeld, de bevolking leed honger. Alleen grootschalige dollarhulp zou Europa er bovenop kunnen helpen. Marshalls rede vormde de aanzet voor het grootste economische steunprogramma in de geschiedenis.

Pensioenfonds Shell verlaagt in '98 premies
Het pensioenfonds van Shell, het een na grootste Nederlandse pensioenfonds dat voor een specifiek bedrijf werkt, gaat volgend jaar de pensioenpremies verlagen als de huidige riante financiële positie intact blijft. ,,Dat sein staat op groen'', zegt directeur drs. C. van Rees.


H O O F D A R T I K E L :


In Noordwijk
De staats- en regeringsleiders van de Europese Unie waren niet naar de ingelaste top van Noordwijk gekomen om besluiten te nemen. Het ging hun er veel meer om elkaar en hun kiezers nog eens te doordringen van de ernst van hun specifieke verlangens en van de beslissingen die komende maand op de reguliere topbijeenkomst in Amsterdam moeten worden genomen.


S P O R T :


Het afscheid van twee koningen
Vorig jaar stopten ze al bij het Nederlands elftal. Na de playoffs houden ze het ook bij hun clubs voor gezien. Floris Jan Bovelander en Marc Delissen waren toonaangevend in een zeer succesvol hockeytijdperk. ,,Het is heerlijk om straks je hoofd leeg te kunnen maken.''


C O L U M N :


Vermicelli

NRC Webpagina's
24 MEI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)