U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Drogisterij eist verbod tv-programma
Drogisterijketen Het Kruidvat wil de uitzending van het consumentenprogramma Volgende patiënt van Tweede-Kamerlid en huisarts Rob Oudkerk voor vanavond laten verbieden. Voor deze aflevering zijn met de verborgen camera opnames gemaakt van adviezen die klanten in drogisterijen, supermarkten en apotheken krijgen.



Een oefening in informatie
De bedrijvers van de nieuwe Duitse zender 'Phoenix' moeten er nog een beetje inkomen. Een lange stoet van sprekers trekt dagelijks over het scherm, geen regionaal congres van een politieke partij, of behartigenswaardig symposion lijkt aan deze zender, waarvan de roeping mede is 'gebeurtenissen' integraal te verslaan, te ontsnappen.



Winst bij dagbladen gestegen
De Nederlandse dagbladen zijn afgelopen jaar gemiddeld winstgevender geworden. De brutomarge (bedrijfsresultaat als percentage van de omzet) in de sector is naar verwachting met 1,5 2 procentpunt gestegen tot ruim 11 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Vereniging De Nederlandse Dagbladpers (NDP) dat gisteren werd gepresenteerd.



Electronica: gewenst of direct verworpen?
Het loopt nog wel eens mis met nieuwe consumenten- elektronica. Vooral Philips kan er van meepraten: geavanceerde techniek die niet aan de consument besteed blijkt te zijn. Om welke spectaculaire missers ging het, wat waren de oorzaken, en zal het met nieuwe produkten beter lukken?



NRC Webpagina's
7 MEI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)