` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok en Lubbers in technolease gehoord
DEN HAAG, 7 MEI. Premier Kok, de oud-ministers Lubbers (Algemene Zaken), Andriessen (Economische Zaken) en voormalig staatssecretaris Van Amelsvoort (Financiën) zullen in principe op 20 mei door een werkgroep uit de Tweede Kamer worden gehoord over hun betrokkenheid bij het besluit Philips in 1993 een technolease te gunnen.

Kabinet schrapt dispensatie van minimumloon
DEN HAAG, 7 MEI. Het kabinet trekt het wetsvoorstel dat het mogelijk moest maken langdurig werklozen tijdelijk onder het minimumloon te laten werken in. Gisteren bleek dat er geen meerderheid in de Tweede Kamer bestaat voor het wetsvoorstel van minister Melkert (Sociale Zaken).

ICI koopt divisie chemie Unilever voor 15,5 miljard
ROTTERDAM, 7 MEI. De volledige chemiedivisie van het Nederlands-Britse Unilever wordt voor ongeveer 15,5 miljard gulden (4,935 miljard pond sterling) overgenomen door het Britse chemieconcern ICI. Met name de hoge prijs die ICI voor Unilevers chemie-activiteiten betaalt heeft analisten verrast. Voor de verschillende onderdelen had zich de afgelopen maanden een groot aantal gegadigden gemeld.

Mobutu vandaag aangekomen in buurland Gabon
KINSHASA, 7 MEI. Het vliegtuig van de Zaïrese president Mobutu is vanmorgen om 11.30 geland op de luchthaven van Libreville, de hoofdstad van Gabon. Diplomatieke pogingen om hem te laten aftreden hebben zich intussen verplaatst naar Parijs. Frankrijk gaat daartoe zijn invloed aanwenden op zijn Franstalige Afrikaanse bondgenoten, die Mobutu morgen wil ontmoeten in Libreville.

Omkoping door ex-premier India
NEW DELHI, 7 MEI. Een rechtbank in de Indiase hoofdstad New Delhi heeft gisteren oud-premier Narasimha Rao officieel in staat van beschuldiging gesteld in verband met een zaak, waarbij in 1993 enkele parlementariërs werden omgekocht om hem te steunen in een vertrouwensvotum in het parlement. Zonder die steun zou het kabinet-Rao naar alle waarschijnlijkheid ten val zijn gekomen.

Celstraf sergeant na verkrachting
WASHINGTON, 7 MEI. Sergeant Delmar Simpson van het Amerikaanse leger is gisteren veroordeeld tot 25 jaar celstraf wegens verkrachting, aanranding en seksuele intimidatie. Hij is de eerste van twaalf instructeurs van de militaire basis van Aberdeen die op deze beschuldigingen terechtstaan.

Çiller genoemd in Duits drugsproces
BONN, 7 MEI. Een Duitse rechtbank heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Tansu Çiller, in verband gebracht met de drugsmafia in haar land. In de toelichting op een vonnis schrijft een rechtbank in Frankfurt dat de drugshandel in Turkije in handen is van families die connecties hebben met Çiller en andere politici in Ankara.

Jorritsma bepleit hergebruik slib
ROTTERDAM, 7 MEI. Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) wil het hergebruik van vervuild slib mogelijk maken. Ze wil af van de plicht dat zwaar verontreinigd rivierslib in alle gevallen wordt gesaneerd.

Asbestclaims toch in behandeling
ROTTERDAM, 7 MEI. Het ministerie van Defensie zal voorlopig, totdat de regering haar standpunt heeft bepaald, geen schadeclaims van asbestslachtoffers meer afwijzen met een beroep op de wettelijke verjaringstermijn van dertig jaar.

Shell scherpt milieunormen aan
ROTTERDAM, 7 MEI. Shell zal voor het jaar 2000 zijn milieu-prestaties zodanig hebben aangescherpt dat ze voldoen aan externe, onafhankelijke normen.

NRC Webpagina's
7 MEI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)