U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bestuurders KNVB weg na val Sport7
Het sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB is vanmorgen afgetreden. Het bestuur, onder voorzitterschap van A.A.M.F. Staatsen, was sinds vrijdag demissionair. De bestuurders achten zich volledig verantwoordelijk voor de situatie rond het failliete televisiestation Sport7.


Feyenoord en Ajax verspelen krediet bij clubs
Feyenoord en Ajax hebben veel krediet verspeeld bij de overige clubs in het betaald voetbal. Veel voorzitters geven de twee topclubs de schuld voor het aftreden van het sectiebestuur betaald voetbal, dat van 34 van de 36 clubs het vertrouwen had gekregen. Met hun voorstel voor de regeling van de tv-rechten na het faillissement van Sport7 hebben Ajax en Feyenoord voor een onwerkbare situatie gezorgd, zegt G. Sporre van Zwolle. ,,Er was niks meer te besturen.''


Endemol-top betaalt sociaal plan dochter
De twee bestuurders en grootaandeelhouders van Endemol, J. van den Ende en J. de Mol, betalen zelf het sociaal plan voor het personeel van dochterbedrijf Endemol Sports dat werkloos wordt door de ondergang van Sport7.


Claims bedreigen managers Sport7
Het zwaard van Damocles van persoonlijke schadeclaims hangt boven de bestuurders en commissarissen van Sport7, de nationale sportzender die gisteren formeel uitstel van betaling heeft gekregen. Als Sport7 niet te redden blijkt, gaat de surseance over in faillissement en zal bewindvoerder mr. R. van de Vijver als curator onderzoek moeten doen naar ,,kennelijk onbehoorlijk'' bestuur van directie en commissarissen.


Weinig toezicht op uitgaven omroep
Het financiële toezicht van het Commissariaat voor de Media op de omroepverenigingen vertoont gebreken. De groeiende eigen vermogens van de omroepen worden tegen de afspraken onvoldoende besteed aan het maken van programma's. Bovendien maakt het commissariaat te weinig gebruik van zijn mogelijkheden sancties op te leggen aan de oproepen.


Plan voor uitbreiding van digitale snelweg
Een groep Nederlandse bedrijven - waaronder de kabelmaatschappijen, Philips, PTT Telecom, grote banken - en vijf ministeries hebben ten dele overeenstemming bereikt over de manier waarop de ontwikkeling van de digitale snelweg in Nederland gestimuleerd moet worden. De bedrijven en ministeries, verenigd in de initiatiefgroep Electronische Snelweg, hebben hun bevindingen vanmorgen in Den Haag gepresenteerd.


Strategische alliantie Netscape met "baby bells'
Netscape Communications en vijf grote telefoonmaatschappijen hebben een strategische overeenkomst bekendgemaakt. Deze houdt in dat de bladeraar van Netscape de voorkeur krijgt bij Internetabonnees van die maatschappijen.


PTT breidt service uit met nieuw belsysteem
Iedere telefoonabonnee van PTT Telecom kan vanaf mei volgend jaar gebruik gaan maken van een gratis voicemailbox, een antwoordsyteem dat werkt via de telefooncentrale. Het systeem voorziet er in dat in de "box' van de gebelde een boodschap kan worden ingesproken en later door de gebelde gratis kan worden afgeluisterd door het intoetsen van een sterretje en een nummer.



NRC Webpagina's
11 DECEMBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)